HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Naučili smo toliko vrijednih lekcija od Stanleyja Tuccija. Glumac i strastveni kuhar dokazao je da je majstor na ekranu, ali i u kuhinji.

Zapečena tjestenina Stanleyja Tuccija postala je ogromni hit na TikToku.

Ako imate ostataka tjestenine, malo pancete (ili slanine) i staklenku kremastog umaka u hladnjaku, onda imate sve što vam je potrebno da napravite ovo jednostavno jelo od tjestenine.

Pročitajte: Ovo je omiljena tjestenina Stanleyja Tuccija sa samo tri sastojka

Slavni glumac započeo je pripremajući temeljac od pirjanog luka, češnjaka i pancete. Nakon što je postala zlatna i hrskava, dodao je u smjesu malo kuhanih farfala (tjestenina u obliku leptirića), bešamel umak (iako kaže da bi bilo koji kremasti umak odgovarao) i malo odmrznutoga graška. Stanley je sve pokrio komadićima maslaca i s puno parmezana prije nego što je stavio jelo u pećnicu.

Ovaj jednostavan složenac od tjestenine beskrajno je svestran (poput mnogih drugih složenaca od tjestenine). Nema pancete? Stavite špek. Zamijenite farfalle drugim oblikom kratko rezane tjestenine ili preskočite grašak i dodajte pirjani špinat, brokulu kuhanu na pari ili gljive.

@stanley.tucci breakfast, brunch or lunch? Not sure but it was f’ing delicious. #foodtok ♬ original sound – Stanley Tucci

Recept koji je Tucci podijelio na TikToku je za 4 do 6 porcija.

Zapečena tjestenina Stanleyja Tuccija – sastojci

150 grama pancete, narezane na kockice

1 manja glavica žutog luka, mljevena

4-6 češnjeva češnjaka, mljevenog

250 grama smrznutog graška, odmrznutog i ocijeđenog

250-300 grama farfalle tjestenine, kuhane al dente i ocijeđene

250 ml bešamel umaka

50 g maslaca izrezanog na male kocke

100 grama naribanog parmezana

Zapečena tjestenina – upute za pripremu

Korak 1: Pirjajte pancetu i luk

  • Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pomiješajte pancetu i luk i pirjajte dok panceta ne postane hrskava, a luk omekša. Dodajte češnjak i kuhajte 30-60 sekundi dok ne zamiriše, zatim maknite tavu s vatre.

Korak 2: Promiješajte u vatrostalnoj posudi

Lagano namastite srednju vatrostalnu posudu maslinovim uljem pa ubacite kuhanu tjesteninu, grašak, mješavinu pancete i luka i bešamel umak. Miješajte dok se tjestenina ravnomjerno ne prekrije umakom, a panceta i grašak ravnomjerno rasporede.

Korak 3: Prelijte maslacem i sirom, zatim pecite

Nadjenite složenac parmezanom i po vrhu rasporedite komadiće maslaca. Pecite 15-20 minuta dok se složenac ne zapeče i ne porumeni na vrhu. Izvadite, pustite da odstoji 5 minuta, a zatim poslužite dok je vruće – po mogućnosti u 10 ujutro kao Stanley Tucci, uz cappuccino. Uživajte!

@taste_of_home Our latest obsession is Stanley Tucci’s pasta casserole! 🔗 Click the link in our bio for the full recipe. #easydinnerideas ♬ original sound – Taste of Home


druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025