
Želite naučiti raditi rižoto poput profića? Ovo su tajne talijanskih majstora!
Obožavate spremati i jesti rižoto? Ove tajne i trikovi za pripremanje tog popularnog jela svakako će vam pomoći.
22 travnja 2025
Ova zapečena tjestenina po receptu slavnoga glumca hit je na TikToku.
Naučili smo toliko vrijednih lekcija od Stanleyja Tuccija. Glumac i strastveni kuhar dokazao je da je majstor na ekranu, ali i u kuhinji.
Zapečena tjestenina Stanleyja Tuccija postala je ogromni hit na TikToku.
Ako imate ostataka tjestenine, malo pancete (ili slanine) i staklenku kremastog umaka u hladnjaku, onda imate sve što vam je potrebno da napravite ovo jednostavno jelo od tjestenine.
Slavni glumac započeo je pripremajući temeljac od pirjanog luka, češnjaka i pancete. Nakon što je postala zlatna i hrskava, dodao je u smjesu malo kuhanih farfala (tjestenina u obliku leptirića), bešamel umak (iako kaže da bi bilo koji kremasti umak odgovarao) i malo odmrznutoga graška. Stanley je sve pokrio komadićima maslaca i s puno parmezana prije nego što je stavio jelo u pećnicu.
Ovaj jednostavan složenac od tjestenine beskrajno je svestran (poput mnogih drugih složenaca od tjestenine). Nema pancete? Stavite špek. Zamijenite farfalle drugim oblikom kratko rezane tjestenine ili preskočite grašak i dodajte pirjani špinat, brokulu kuhanu na pari ili gljive.
Watch on TikTok
Recept koji je Tucci podijelio na TikToku je za 4 do 6 porcija.
150 grama pancete, narezane na kockice
1 manja glavica žutog luka, mljevena
4-6 češnjeva češnjaka, mljevenog
250 grama smrznutog graška, odmrznutog i ocijeđenog
250-300 grama farfalle tjestenine, kuhane al dente i ocijeđene
250 ml bešamel umaka
50 g maslaca izrezanog na male kocke
100 grama naribanog parmezana
Korak 1: Pirjajte pancetu i luk
Korak 2: Promiješajte u vatrostalnoj posudi
Lagano namastite srednju vatrostalnu posudu maslinovim uljem pa ubacite kuhanu tjesteninu, grašak, mješavinu pancete i luka i bešamel umak. Miješajte dok se tjestenina ravnomjerno ne prekrije umakom, a panceta i grašak ravnomjerno rasporede.
Korak 3: Prelijte maslacem i sirom, zatim pecite
Nadjenite složenac parmezanom i po vrhu rasporedite komadiće maslaca. Pecite 15-20 minuta dok se složenac ne zapeče i ne porumeni na vrhu. Izvadite, pustite da odstoji 5 minuta, a zatim poslužite dok je vruće – po mogućnosti u 10 ujutro kao Stanley Tucci, uz cappuccino. Uživajte!
Zaboravite noćne izlaske i gužve - ovi horoskopski znakovi osjećaju se najsigurnije i najsretnije upravo u svom domu, uz mir i poznato okruženje.
24 travnja 2025
Pedro Pascal nazvao je J.K. Rowling 'odvratnom gubitnicom' zbog njezine podrške presudi protiv prava trans žena.
24 travnja 2025
Ove sezone Jana Nails donosi najtraženiju kolekciju trajnih lakova koja briše pravila i daje ti slobodu da mijenjaš uloge kako god poželiš - jer svaki dan biraš svoju priču!
24 travnja 2025
Tončica Čeljuska trenutno je u Zürichu, jednom od najskupljih gradova svijeta.
24 travnja 2025
Slavna glumica neprestano dokazuje da pravu sreću zaista čine sitnice.
24 travnja 2025