Ako jednu stvar imamo zajedničku s voljenim glumcem Stanleyjem Tuccijem to je ljubav prema tjestenini. Glumac poznat po svojim kulinarskim emisijama i receptima govorio je za Allrecipes o tzv. ugodnoj hrani te je podijelio jedan recept.
“Imam toliko omiljene ugodne hrane da je to problem“, rekao je Stanley u jednome intervjuu. “Ovisi o sezoni, ali stelline s maslacem i sirom je recept koji obožavam.”
Ovo je omiljena tjestenina Stanleyja Tuccija
Glumac je nedavno u suradnji s brendom gazirane vode S. Pellegrinom i svojim omiljenim brendom tjestenine, Rummom, čak i izbacio ekskluzivnu liniju stellina, odnosno male tjestenine u obliku zvjezdica (zvijezda je logo S. Pellegrina, naravno). Stelline su podvrsta pastina, odnosno male tjestenine koju možemo pronaći na policama svih dućana.
Glumac je govorio o svojim omiljenim jelima još iz djetinjstva – klasičnoj pastini te pilećoj juhi s mesnim okruglicama.
“Pastina je nešto s čime sam odrastao. Mislim da je svako dijete u svakoj talijanskoj obitelji odraslo uz to“, rekao je Tucci. “Kako vrijeme postaje hladnije, to su dva jela koja ćete jednostavno htjeti jesti cijelo vrijeme.” Također je objasnio da su to odlična jela za dane kada se osjećate loše.
“To su bila jela koja su se često posluživala kada ste se osjećali loše u talijanskim obiteljima”, objasnio je Tucci. “Ako vas je bolio želudac, poslužili su vam pastinu s maslacem i sirom. Ako ste bili prehlađeni ili nešto slično, dobili biste pileću juhu.”
Omiljena tjestenina Stanleyja Tuccija može se napraviti od ovih sastojaka
U veliki lonac za tjesteninu dodajte 4 litre vode i 1 žlicu soli i zakuhajte,
Narežite maslac na 16 jednakih komada,
Kad voda proključa, dodajte tjesteninu. Smanjite vatru na lagano i kuhajte 6 minuta, povremeno miješajući kako se tjestenina ne bi zalijepila za dno posude,
Kada je tjestenina kuhana, kutlačom odvojite 1 šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina,
Ocijedite preostalu tekućinu iz tjestenine i vratite tjesteninu u lonac,
Dodajte maslac nasjeckan na kockice, pomiješajte,
Dodajte pola količine parmezana i pomiješajte. Zatim dodajte pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina i promiješajte. Dodajte ostatak sira i preostalu vodu u kojoj se kuhala tjestenina i promiješajte da dobijete kremasti umak,
U samom srcu Zagreba, nadomak glavnog trga, nalazi se mjesto koje ove jeseni živi punim plućima. Molino Pizza & Bar postao je više od restorana – postao je simbol jedne nove gradske energije, spoj elegancije, kreativnosti i užitka koji se pamti. Njegov prostor odiše toplinom, a miris svježe pečenih pizza i zvuk smijeha ispunjavaju svaki kutak. Jesen u Molinu nije tek sezona, već doživljaj koji se živi svim osjetilima.
Na obali jezera, između mirisa kave i zvukova live glazbe, Mime’s stvara iskustvo zbog kojeg doručak postaje doživljaj, a večera – pravi gradski izlazak.
U studenom Esplanadin miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni spaja najbolje od oba svijeta – ručnu izradu talijanskog gelata i umjetnost miksologije, stvarajući senzacionalne kombinacije okusa koje prkose sezoni i redefiniraju užitak.
U srcu najljepše zagrebačke ulice, novi Dežman Bistro nudi potpuno privatno iskustvo – prostor rezerviran za jedno društvo po terminu, savršen za poslovne ručkove, manje edukacije, doručke i ekskluzivne večere, uz pažljivo osmišljene menije i vinsku kartu koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.
U svijetu u kojem se teretane pune već od ranog jutra, a proteini se miješaju kao kava u kuhinji svakog ambicioznog muškarca, često se zaboravlja da najvažniji mišić ne raste od utega, nego od hrane. Svaka serija, svako ponavljanje, svaki znojni dlan na šipci bezvrijedan je ako tijelo ne dobije ono što mu treba – gorivo prije treninga i materijal za obnovu nakon njega. Hrana nije nagrada, nije kazna i nije dodatak. Ona je srce svakog napretka, nevidljivi alat bez kojeg ni najbolji plan ni najskuplji suplement ne mogu napraviti ono što obećavaju. Muško tijelo, pogotovo tijelo koje se bori između posla, stresa, treninga i obitelji, ne traži ekstrem – traži ravnotežu, preciznost i razumijevanje vlastitog ritma.
Zagreb ove zime diše drugačije i priprema gastronomski comeback koji obećava uzbuđenje na svakom tanjuru. Noel zatvara godinu s velikim povratkom koji donosi novu energiju i novu priču. Prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom vraća Brunu Vokala u svoju kuhinju i najavljuje novi kreativni jelovnik od 14. studenog.
U vremenu koje nas neprestano vuče naprijed, sve je više onih koji pokušavaju pronaći način da se zaustave – barem na trenutak. Među njima su i oni koji su shvatili da ravnoteža ne dolazi iz novih trendova, nego iz povratka jednostavnosti. Upravo u toj potrebi za smirenjem, sok od cikle postao je tiha revolucija među onima koji vjeruju da zdravlje nije stvar estetike, nego svakodnevnog ritma. Na obiteljskom gospodarstvu OPG Rossi, taj se ritam pronalazi u zemlji, u radu rukama i u svakom plodu koji nastane iz nje.
U mjesecu u kojem se širom svijeta ponovno otvara razgovor o muškom zdravlju, Movember se nametnuo kao više od simboličnog uzgoja brkova. Postao je ritual introspekcije, podsjetnik da briga o sebi nije luksuz nego nužnost, i trenutak u kojem se mnogi vraćaju osnovama – onim tihim, svakodnevnim odlukama koje oblikuju našu rutinu, ali i našu dobrobit. U tom se ozračju prirodno nameće i pitanje osobne njege, koje L’Occitane godinama tretira s posebnom ozbiljnošću, razvijajući proizvode koji poštuju kožu jednako kao i prirodu iz koje crpe inspiraciju. Ove jeseni upravo se ta filozofija otkriva u novom svjetlu, zahvaljujući opsežnom rebrandingu koji je brendu dao pročišćen, luksuzniji izraz, bez odricanja od onog po čemu je uvijek bio prepoznat, autentične kvalitete i promišljene nježnosti prema okolišu.
Glumica je otkrila koliko joj je teško, ali i oslobađajuće bilo izgraditi život ispočetka te ispričala emotivan trenutak kada je prvi put ušla u svoj dom kao slobodna žena.
Movember donosi razgovor o zdravlju muškaraca u brojnim kampanjama i na brojnim platformama, a ovaj mjesec donosi i neočekivanu priču o muškarcima koji ulaze u središte razgovora o ljepoti.