HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Hvalite se da je vaša domaća pizza najbolja no kao umak od rajčice koristite ketchup? Možete vi i bolje! Vrhunski domaći umak za pizzu bez puno muke možete napraviti u svojoj kuhinji za manje od 10 minuta i tako u kratkom roku zaslužiti titulu najboljeg kvartovskog pizza-majstora.

pizza umak za pizzu recept recepti rajčica talijanska kuhinja hello magazine croatia domaći umak za pizzu

Ako ste veliki fan talijanske kuhinje, a vaši ukućani ništa ne vole više od ukusne pizze za večeru, ovo je recept koji svakako trebate naučiti napamet.

Recept za najfiniji domaći umak za pizzu

Ovaj umak nije potrebno kuhati, sve što vam treba je nekoliko sastojka koje možete pronaći u svakom supermarketu te blender.

pizza umak za pizzu recept recepti rajčica talijanska kuhinja hello magazine croatia domaći umak za pizzu

Hoćete li ostaviti i krupnije komade rajčica ili ih izmiksati u glatku pastu – na vama je.

SASTOJCI: 

Konzervirana rajčica ili svježe ukusne rajčice – 1 konzerva ili 3 velike rajčice

Ako pizzu ne radite u sezoni rajčica, stručnjaci savjetuju da koristite pelate rajčice iz konzerve koji imaju više okusa od rajčica koje u zimskim danima možete pronaći na policama trgovina.

Koncentrat od rajčice – dvije žličice

Nemojte izostaviti ovaj sastojak, upravo on će povezati vaš domaći umak od rajčice.

Origano – prstohvat

Češnjak u prahu – prstohvat

Sol – prstohvat

Smeđi šećer – prstohvat

PRIPREMA:

Sve ubacite u blender i izmiješajte. Kušajte i po vlastitom ukusu dodajte još začina. Premažite na domaće tijesto za pizzu, dodajte ostale sastojke i zapecite.

pizza umak za pizzu recept recepti rajčica talijanska kuhinja hello magazine croatia domaći umak za pizzu

Dobar tek!

druge vijesti