Bezglutenska čokoladna torta Mirne Maras prava je poslastica: Evo recepta!
Prehrana bez glutena ne mora biti dosadna, a to dobro zna Mirna Maras.
20 studenoga 2024
Uz ovakav umak vaša domaća pizza pretvorit će se u remek djelo iz Italije.
Hvalite se da je vaša domaća pizza najbolja no kao umak od rajčice koristite ketchup? Možete vi i bolje! Vrhunski domaći umak za pizzu bez puno muke možete napraviti u svojoj kuhinji za manje od 10 minuta i tako u kratkom roku zaslužiti titulu najboljeg kvartovskog pizza-majstora.
Ako ste veliki fan talijanske kuhinje, a vaši ukućani ništa ne vole više od ukusne pizze za večeru, ovo je recept koji svakako trebate naučiti napamet.
Ovaj umak nije potrebno kuhati, sve što vam treba je nekoliko sastojka koje možete pronaći u svakom supermarketu te blender.
Hoćete li ostaviti i krupnije komade rajčica ili ih izmiksati u glatku pastu – na vama je.
SASTOJCI:
Konzervirana rajčica ili svježe ukusne rajčice – 1 konzerva ili 3 velike rajčice
Ako pizzu ne radite u sezoni rajčica, stručnjaci savjetuju da koristite pelate rajčice iz konzerve koji imaju više okusa od rajčica koje u zimskim danima možete pronaći na policama trgovina.
Koncentrat od rajčice – dvije žličice
Nemojte izostaviti ovaj sastojak, upravo on će povezati vaš domaći umak od rajčice.
Origano – prstohvat
Češnjak u prahu – prstohvat
Sol – prstohvat
Smeđi šećer – prstohvat
PRIPREMA:
Sve ubacite u blender i izmiješajte. Kušajte i po vlastitom ukusu dodajte još začina. Premažite na domaće tijesto za pizzu, dodajte ostale sastojke i zapecite.
Dobar tek!
U paketima koje si poklanjaju članovi britanske kraljevske obitelji zamišljate dosadne i starinske poklone? Insajderi kažu da su darovi na dvoru prava suprotnost tome!
21 studenoga 2024
Zsa Zsa razveselila pratitelje kolažem hrane i pitanjem!
21 studenoga 2024
Lana Klingor Mihić predstavila štene koje smatra najljepšim u svojem uzgoju.
21 studenoga 2024
Doživite umjetnost na Adventu u Zagrebu – galerije, izložbe i mladih umjetnika s naglaskom na žensku perspektivu i inovativni pristup!
21 studenoga 2024
Doris Pinčić otkrila recept za svoj savršen obrok za svako doba godine.
21 studenoga 2024