Bezglutenska čokoladna torta Mirne Maras prava je poslastica: Evo recepta!
Prehrana bez glutena ne mora biti dosadna, a to dobro zna Mirna Maras.
20 studenoga 2024
Obožavate spremati i jesti rižoto? Ove tajne i trikovi za pripremanje tog popularnog jela svakako će vam pomoći.
Oni koji često spremaju rižoto znaju da ovo jelo nije posebno komplicirano, no daleko je od riže pomiješane sa sitno narezanim sastojcima, kao što bi kulinarski početnici mogli pomisliti. Uz pripremanje rižota vežu se razne mudrosti, a namirnice i okusi moraju se savršeno spojiti kako bi rižoto prema svim kriterijima bio proglašen uspješnim. Talijanske tajne za savršen rižoto pomoći će vam da briljirate u pripremi ovog jela baš svaki put!
Rižoto je tradicionalno jelo talijanske kuhinje u kojem se riža kuha s temeljcem, odabranim dodacima i začinima kako bi se stvorila rapsodija okusa. Smatra se da je osmišljen u Lombardiji te da prvi recept za rižoto datira iz 1809. godine.
Neki recepti sadrže maslac i vrhnje, a ako ste dovoljno samouvjereni, možete spojiti i vlastite najdraže okuse i stvoriti vlastiti recept za rižoto koji ćete prenositi s koljena na koljeno.
Kad je riječ o savršenom rižotu, Talijani imaju nekoliko pravila, a među najvažnijima su kvalitetni sastojci i kuhanje s mnogo ljubavi i pažnje.
Nemojte ispirati rižu prije kuhanja rižota jer ćete tako ukloniti škrob koji bi trebao povezati sastojke. Važno je koristiti dobar lonac ili tavu te kuhati na niskoj do srednjoj vatri, kako rižoto ne bi zagorio.
Temeljac koji može biti biljni, kokošji ili goveđi rižotu dodajte postupno, savjetuju Talijani, najbolje kutljačom i to prema potrebi.
Ako želite naribati sir na rižoto, učinite to tek kad svaku porciju servirate u tanjur, a ne dok je rižoto još u loncu.
Tostirajte rižu s malo maslaca ili maslinova ulja i začina prije kuhanja.
Rižu kuhajte u slanoj vodi, predlažu brojni chefovi iz talijanskih restorana.
Nemojte neprestano miješati rižoto već lagano promiješajte sastojke po potrebi svakih nekoliko minuta.
Također izbjegavajte dodavanje hladnog temeljca u vruće sastojke. Neka bude zagrijan ili barem na sobnoj temperaturi.
I za kraj, nemojte provesti više od 20 minuta ispred štednjaka – želite rižoto prepun očaravajućih okusa, a ne bezličnu prekuhanu kašu.
Slavko Sobin obilježio je rođendan na Tenerifima uz planinarenje i spektakularne prizore.
21 studenoga 2024
Ako se poznate Hrvatice pita, boja vina još uvijek je itekako u trendu.
21 studenoga 2024
Slavna pjevačica Nataša Bekvalac ostavila je bez daha sve prisutne na zabavi Gala Celebrities Night powerd by Hello x Story x Gloria kad se pojavila u haljini koja prekriva malo no otkriva puno stila.
21 studenoga 2024
U predblagdanskom ozračju restorana Zinfandel’s organizatori Fooling Around by Fuliranje: Esplanade Zagreb hotel, kreativna agencija Kokoš ili jaje i MPG agencija pretpremijerno su predstavili gastronomsku ponudu ovogodišnjeg izdanja najsofisticiranijeg adventskog događanja u Zagrebu.
21 studenoga 2024
Na tereasi kultnog zagrebačkog kafića Kinoteka osvanula je kupola u kojoj možete popiti toplu čokoladu ili vino dok uživate u retro pjesmama s gramofona, lampicama i cozy atmosferi.
21 studenoga 2024