Kate Sušić ima najbolji recept za punjene cvjetove tikvica!
Ovaj recept je za prste polizati!
26 srpnja 2024
Obožavate spremati i jesti rižoto? Ove tajne i trikovi za pripremanje tog popularnog jela svakako će vam pomoći.
Oni koji često spremaju rižoto znaju da ovo jelo nije posebno komplicirano, no daleko je od riže pomiješane sa sitno narezanim sastojcima, kao što bi kulinarski početnici mogli pomisliti. Uz pripremanje rižota vežu se razne mudrosti, a namirnice i okusi moraju se savršeno spojiti kako bi rižoto prema svim kriterijima bio proglašen uspješnim. Talijanske tajne za savršen rižoto pomoći će vam da briljirate u pripremi ovog jela baš svaki put!
Rižoto je tradicionalno jelo talijanske kuhinje u kojem se riža kuha s temeljcem, odabranim dodacima i začinima kako bi se stvorila rapsodija okusa. Smatra se da je osmišljen u Lombardiji te da prvi recept za rižoto datira iz 1809. godine.
Neki recepti sadrže maslac i vrhnje, a ako ste dovoljno samouvjereni, možete spojiti i vlastite najdraže okuse i stvoriti vlastiti recept za rižoto koji ćete prenositi s koljena na koljeno.
Kad je riječ o savršenom rižotu, Talijani imaju nekoliko pravila, a među najvažnijima su kvalitetni sastojci i kuhanje s mnogo ljubavi i pažnje.
Nemojte ispirati rižu prije kuhanja rižota jer ćete tako ukloniti škrob koji bi trebao povezati sastojke. Važno je koristiti dobar lonac ili tavu te kuhati na niskoj do srednjoj vatri, kako rižoto ne bi zagorio.
Temeljac koji može biti biljni, kokošji ili goveđi rižotu dodajte postupno, savjetuju Talijani, najbolje kutljačom i to prema potrebi.
Ako želite naribati sir na rižoto, učinite to tek kad svaku porciju servirate u tanjur, a ne dok je rižoto još u loncu.
Tostirajte rižu s malo maslaca ili maslinova ulja i začina prije kuhanja.
Rižu kuhajte u slanoj vodi, predlažu brojni chefovi iz talijanskih restorana.
Nemojte neprestano miješati rižoto već lagano promiješajte sastojke po potrebi svakih nekoliko minuta.
Također izbjegavajte dodavanje hladnog temeljca u vruće sastojke. Neka bude zagrijan ili barem na sobnoj temperaturi.
I za kraj, nemojte provesti više od 20 minuta ispred štednjaka – želite rižoto prepun očaravajućih okusa, a ne bezličnu prekuhanu kašu.
Kamena sova na Stradunu onima koji na nju uspiju stati donosi sreću i ljubav.
26 srpnja 2024
Oduševila je objavom na Instagramu.
26 srpnja 2024
Usluge Annabel Elliot, sestre kraljice Camille kraljevskoj obitelji više nisu potrebne.
26 srpnja 2024
Oduševila nas je prizorima svojeg odmora.
26 srpnja 2024
Ulaznice za oba koncerta bit će dostupne od sljedećeg tjedna.
26 srpnja 2024