HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ne postoji ništa što volimo više od velike zdjele pune tjestenine – a kralj ugodne hrane Jamie Oliver često je čovjek kojem se obraćamo za inspiraciju za recepte. Otac petero djece poznat je po svojoj ljubavi prema obilnim ugljikohidratima i bogatim jelima na bazi rajčice.

Jamie Oliver podijelio recept za jelo s morskim plodovima te otkrio kako radi umak za tjesteninu

Jamie je nedavno povodom britanskoga Nacionalnoga dana tjestenine na svojoj Instagram stranici ponovno objavio svoj recept za linguine s kozicama i tunom (tko bi se sjetio kombinirati ta dva sastojka?) i dao nam najbolji savjet za pripremu umaka za tjesteninu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

Napisao je: “Nadahnut vremenom kuhanja s Nonnom Rosannom, ovaj linguine s kozicama i tunom je apsolutni užitak.” Nastavio je: “Koristim se njezinim trikom pranja narezanog luka kako bi bio blaži, a ta vlaga također dodaje dodatnu slatkoću dok se kuhaju!

Pa, ovo nismo znali. Pranje luka? Nikada nismo ni razmišljali o tome, ali definitivno je to nešto što moramo probati.

Ispiranje luka pod hladnom tekućom vodom prije kuhanja oduzet će mu dosta oštrine i dati dodatnu hrskavost jelu. Nakon toga samo ga obrišite kuhinjskim papirom kako biste uklonili višak vlage.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

Jamiejevi pratitelji također su se oduševili ovim receptom za umak, tako da je jedan komentirao: “Ovaj recept je pravo zadovoljstvo! Radili smo ga nekoliko puta. Hvala. Ovaj trik je jedan od najboljih.” Drugi je napisao: “Jedno od mojih omiljenih jela svih vremena. Pravio sam ovo jelo toliko puta. Hvala ti Jamie.”

Još savjeta Jamieja Olivera s njegove stranice

Možda mislite da je kuhanje tjestenine vrlo jednostavno, ali Jamie također ima nekoliko vrhunskih savjeta za postizanje savršenih al dente rezanaca na svojoj web stranici:

  1. Vodu za tjesteninu uvijek posolite – to stvarno može pojačati okuse vašeg umaka,
  2. 75g sušene tjestenine po osobi je optimalna količina,
  3. Koristite veliku tavu, dajući tjestenini prostora za kuhanje i izbjegavajući da se zalijepi,
  4. Pokrijte tavu poklopcem kako bi brže zakuhala, a zatim uklonite poklopac kada se zagrije na potrebnu temperaturu,
  5. Obavezno dodajte tjesteninu u kipuću vodu, a ne obrnuto.

druge vijesti