HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Matthew Perry, najpoznatiji po ulozi Chandlera Binga u seriji Prijatelji, preminuo je 28. listopada u dobi od 54 godine, a sada je u njegovo ime osnovana zaklada za pomoć onima koji se bore s ovisnošću. Kako je objavljeno u priopćenju za tisak prošloga tjedna, Zaklada Matthew Perry prima donacije za pomoć osobama koje se bore s ovisnošću.

Zaklada Matthew Perry ispunjava njegovu najveću želju – da bude poznat po pomaganju

U duhu trajne predanosti Matthewa Perryja da pomaže drugima koji se bore s bolešću ovisnosti, krećemo na putovanje u čast njegove ostavštine osnivanjem Zaklade Matthew Perry, vođeni njegovim riječima i iskustvima te vođeni njegovom strašću za time da pomognemo napraviti razliku u što više života”, stoji u inauguralnoj izjavi zaklade.

zaklada matthew perry

Perry je u Prijateljima glumio Chandlera Binga od 1994. do 2004.FOTO: PROFIMEDIA

Organizacija također navodi Perryjevu nadu da će biti zapamćen, prije svega, kao pojedinac koji je pomogao drugima koji se bore s ovisnošću.

Kada umrem, ne želim da ‘Prijatelji’ budu prva stvar koja se spominje — želim da pomaganje drugima bude prva stvar koja se spominje“, rekao je Perry u podcastu “Q With Tom Power” 2022., promovirajući svoje memoare. “Živjet ću ostatak života dokazujući to. Ovisnost je previše moćna da bi je itko mogao pobijediti sam. Ali zajedno, dan po dan, možemo pobijediti.”

Zaklada Matthew Perry pod sponzorstvom velike organizacije

Matthew Perry otvoreno je govorio o svojoj borbi sa zlouporabom droga i alkohola. Nakon nesreće na jet-skiju 1997., postao je ovisan o lijeku protiv bolova Vicodinu od čega se liječio u mnogo navrata od 2001. Kasnije je svoju bivšu kuću u Malibuu pretvorio u ustanovu za trijezan život pod nazivom Perry House, koja je radila do 2015.

zaklada matthew perry

Fanovi su ostavili mnoge uspomene ispred vrata glumčevoga doma.FOTO: PROFIMEDIA

Zakladu Matthew Perry sponzorira i održava National Philanthropic Trust, javna dobrotvorna organizacija koja je od svog osnutka prikupila više od 49 milijardi dolara u humanitarne svrhe.