Tražite ideju za sutrašnji ručak, a želite se hraniti zdravo? Isprobajte recept za brancina Dorin Zelenike. Poznata hrvatska influencerica poznata je po svom elegantnom stilu i profinjenom stilu, a možda niste znali da je i izvrsna plesačica i jednako dobra kuharica.
Chic mama dvoje mališana itekako pazi na zdravu prehranu u svom domu, a ovim je receptom, kako kaže i supruga, nogometaša Olivera Zeleniku, uspjela obratiti da zavoli ribu.
View this post on Instagram
Recept za brancina Dorin Zelenike kao izvrsna priprema za proljeće
S veljačom stižu i prvi topliji dani, ali želja za zdravijim i laganijim obrocima, a ovaj s ribom je kao stvoren za to.
“Najdraži su mi brzi, lagani a preukusni ručkovi s malo prljavog suđa”, napisala je Dorin Zelenika koja se nedavno vratila iz Pariza.
“Obožavam kad ‘ulovim’ svježe brancine, savršeno upakirane, pa mi odmah sline krenu curit, zamišljam ih ušuškane među hrpu povrća. Muž nije bio ljubitelj ribe, ali ovo mu je postalo jedno od omiljenih jela, zato vam pišem kako ga spremam. Guštajte!”, dodala je.
Recept za brancina a la Dorin: što vam je potrebno?
- 2 brancina (mogu i orade ili riba koju preferirate)
- 1 luk
- 2 veće mrkve
- 1 koromač
- 3-4 krumpira ili batata
- 3 zrna češnjaka
- limun
- sol, papar, ružmarin
- peršin list
- maslinovo ulje
View this post on Instagram
Postupak:
- Očistiti povrće i narezati na srednju debljinu komade, češnjak zrna samo očistiti, isprati ribu i staviti u pleh s papirom za pečenje.
- U ribu staviti kriške limuna, češnjak, malo soli, ružmarina i po želji list koromača.
- Dodati povrče, posoliti, popapriti, posuti ružmarinom i obilato maslinovog ulja, sve izmješati i rasporediti da se ravnomjerno ispeče.
- Prekriti papirom za pečenje ili alu folijom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici (oba grijača i ventilator, 200 stupnjeva ili 180 ovisno o jačini pećnice!!)
- Nakon 20ak min izvaditi, provjeriti, ako je riba i povrće mekano, otkriti i vratiti još cca 5min u pećnicu da se lagano zapeče, zazlati riba i povrće.
- Kada je gotovo, očišćene filete ribe preliti umakom od češnjaka i peršina.
Uz ovo jelo savršeno će ići Sauvignon muškat ili malvazija.
U slast i uživajte!
druge vijesti

Mateo Kovačić raznježio pratitelje fotografijama s djecom: Ovako je Izabel proslavila rođendan
Intimna obiteljska proslava, osmijesi i dirljiva poruka na torti pokazali su koliko Izabel Kovačić ima posebno mjesto u životu slavnog nogometaša i njihove djece.
19 prosinca 2025

Jennifer Lawrence suptilno bocnula DiCaprija? Jedna rečenica iz intervjua zapalila internet
Tijekom zajedničkog gostovanja u emisiji Actors on Actors glumičin komentar o očinstvu mnogi su protumačili kao ironičnu aluziju na ljubavni život Leonarda DiCaprija i njegove znatno mlađe partnerice.
19 prosinca 2025

Božićna pjesma stara 31 godinu dobila novo ruho: Nina Badrić i Zsa Zsa spojile generacije u emotivnom duetu
Da se prave stvari ne zaboravljaju, potvrđuje i pjesma „Naš Božić“, snimljena prije 31 godinu. Riječ je o prvoj pjesmi u karijeri Nine Badrić, tada još vrlo mlade izvođačice, koja je upravo tim singlom započela svoj glazbeni put.
19 prosinca 2025

Severina stiže u Sisak: Novi spektakl nakon rasprodanih Arena Zagreba
Nakon iznimnog uspjeha i dviju rasprodanih Arena Zagreb, Severina nastavlja svoju aktualnu dvoransku turneju koncertom u Sisku. Dvorana Zeleni brijeg ugostit će jednu od najznačajnijih glazbenih umjetnica u regiji u petak, 7. ožujka, čime Sisak postaje nova postaja turneje koja obilježava aktualnu koncertnu sezonu.
19 prosinca 2025








