HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Mirna Maras prava je maherica u kuhinji, na sreću svojih ukućana koji, uvjereni smo, s veseljem isprobavaju sve što zgodna voditeljica napravi. Poznato lice s malih ekrana jednako se dobro snalazi kad su slana i slatka jela u pitanju, a u jednoj od novijih objava otkrila je recept za tortu s čokoladom bez glutena. Bezglutenska čokoladna torta Mirne Maras izgleda uistinu nevjerojatno, a ako je želite ponoviti kod kuće – samo pratite recept koji je sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama podijelila simpatična voditeljica.

bezglutenska čokoladna torta Mirne Maras hello magazine croatia hrvatska recepti bez glutena

Bezglutenska čokoladna torta po receptu poznate voditeljice

Bezglutenska čokoladna torta prava je poslastica za sve koji izbjegavaju gluten, a ne žele se odreći čokolade.

PROČITAJTE: Keksi bez glutena uz koje se niti jedan gost neće osjećati izostavljeno

Evo kako ju pravi Mirna Maras!

Ukusna bezglutenska čokoladna torta – korak po korak

BISKVIT:

  • 5 jaja
  • 180 g MIX brašna
  • 2 jušne žlice kakaa
  • 4 jušne žlice šećera
  • 60 g maslaca (rastopljenoga)
  • 100 ml mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml mlijeka za preljev biskvita

GLAZURA:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 350 g čokolade za kuhanje

POSTUPAK: 

  1. U jednoj posudi odvojiti 5 žumanjaka od bjelanjaka. U žumanjke dodati šećer pa umutiti. Kad se šećer otopi, a smjesa postane pjenasta i svijetle žute boje, dodati ostale sastojke. Prvo dodajemo mlijeko i otopljen, ali malo rashlađen maslac.
  2. Promiješamo da se sjedine sastojci. Zatim dodajemo brašno koje smo promiješali s praškom za pecivo i kakaom. Sve dobro izmiješati da se svi sastojci sjedine.
  3. U drugoj posudi umutimo čvrsti snijeg od bjelanjaka. Kad je snijeg čvrst, lagano ga umješavamo kuhačom u smjesu koju smo prethodno napravili.
  4. Sve ulijemo u kalup za torte od 26 cm promjera. Biskvit pečemo na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta. Kada je biskvit gotov i te kad se malo ohladi, prelijemo ga mlijekom.
  5. Na pari rastopimo čokoladu pomiješanu s vrhnjem za šlag i miješamo dok se smjesa ne spoji. Čokoladnu glazuru preliti preko biskvita koji se nalazi u kalupu.
  6. Tortu ostaviti na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi, a zatim je staviti u hladnjak na par sati da se stisne. Kad se torta dobro stisne i ohladi, vadimo ju lagano iz kalupa.
  7. Ja još dodatno napravim preljev od šumskog voća s kojim ukrasim svaki komad torte.
  8. 4 min na laganoj vatri kuham i miješam šumsko voće s 3 žlice šećera i to je to.

druge vijesti