HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Začini igraju višestruku ulogu u poboljšanju okusa i nutritivnog profila hrane, a istovremeno nude potencijalne zdravstvene prednosti. Osim svog kulinarskog značaja, začini su poznati po svojoj sposobnosti da pridonesu ravnijem trbuhu. Mnogi začini sadrže spojeve s protuupalnim svojstvima i svojstvima za poticanje metabolizma, koji mogu pomoći probavi i potaknuti osjećaj sitosti.

Portal SheFinds.com odlučio je istražiti koji su najbolji začini koji pomažu ako želite izgubiti kilograme. Razgovarali su s tri stručnjakinje za mršavljenje – Tinom Marinaccio, Dr. Candice Seti i Tristom Best – koje su im otkrile koja dva začina mogu pomoći.

Začini za dijetu – kurkuma

Kurkuma, žuti začin koji se obično nalazi u jelima s curryjem, privukla je pažnju ne samo zbog svoje kulinarske privlačnosti, već i zbog potencijalnih dobrobiti povezanih s ravnijim trbuhom. To se uglavnom pripisuje kurkuminu, aktivnom spoju kurkume, poznatom po svojim protuupalnim i antioksidativnim svojstvima.

Kurkuma sadrži protuupalni antioksidativni spoj zvan kurkumin, za koji se pokazalo da smanjuje salo na trbuhu“, rekla je Marinaccio.

začini za dijetu

Kako biste poboljšali apsorpciju, dodajte ga hrani s masnoćom, poput smoothieja s avokadom ili maslacem od orašastih plodova. Piperin, alkaloid crnog papra, također poboljšava apsorpciju, stoga dodajte kurkumu jajima, čiliju, juhama i drugoj hrani kojoj biste dodali crni papar,” predlaže Marinaccio.

Dr. Seti je objasnila: “Kada unosite kurkumu, to ubrzava vaš metabolizam. Ovaj skok metabolizma zatim omogućuje vašem tijelu da sagori značajniju količinu kalorija što, posljedično, dovodi do bržeg mršavljenja.”

Začini za dijetu – đumbir

Đumbir, poznat po svome jedinstvenom okusu i ljekovitim svojstvima, povezan je s potencijalno ravnijim trbuhom zbog svojih probavnih prednosti. Aktivni spojevi u đumbiru, kao što je gingerol, mogu pomoći u smirivanju probavnog trakta, smanjiti upalu i ublažiti nadutost. Poticanjem učinkovitijeg procesa probave, đumbir može pridonijeti ravnijem izgledu trbuha.

začini za dijetu

Best navodi da ti čimbenici mogu potaknuti i poboljšati probavu, osobito za pojedince koji se suočavaju s upalom ili infekcijama crijeva. “Kada crijeva ne mogu pravilno raditi zbog prekomjernog rasta bakterija i to je praćeno upalom, želudac može doživjeti prekomjernu nadutost. Stoga, dodavanje đumbira u prehranu može pomoći u smanjenju prekomjerne težine oko struka.”

Uključivanje đumbira u prehranu, bilo u čajevima, smoothiejima ili kao začin u kuhinji, može biti ukusna strategija za podržavanje zdravlja probavnog sustava i rad na postizanju boljega izgleda u kombinaciji s holističkim pristupom dobrobiti.

druge vijesti