
Leo Jurešić ima nevjerojatan recept za brownie s meringom
Nema gosta kojem se ova poslastica neće svidjeti!
11 veljače 2025
Obožavate sarmu, ali voljeli bi da vaša bude baš najfinija? Imamo pet savjeta koji će vam omogućiti da postanete pravi sarma-majstor.
Slavna sarma jedno je od najpopularnijih jela s naših prostora, a slobodno možemo reći i da je pravo domaće jelo za utjehu. Ukusna sarma puna je fantastičnih okusa i idealna za hladnije dane, no nije samo mirisna i ukusna, već i puna melankolije i uspomena na djetinjstvo.
Svako kućanstvo ima svoj tradicionalni recept za sarmu koji se prenosi s koljena na koljeno no ako mislite da u toj kategoriji kod vas još ima mjesta za napredak, donosimo pet savjeta zbog kojih će svi tvrditi da je vaša sarma – najbolja!
Bez brige, nećete (puno) morati mijenjati recept koji vam je ostavila baka.
Stiže pet savjeta koje u svojoj kuhinji može isprobati baš svaki sarmoljubac.
Do u detalje pratite obiteljski recept, no sarmice nikako da se zamotaju kao kod vaše mame? Česta pogreška početnika je ostavljanje tvrdog dijela lista, zbog kojeg se meso ne može lijepo zamotati. Odrežite korijen lista i zamotajte sarmu poput profesionalca!
Kako bi sarma bila ukusnija, u meso svakako dodajte malo suhog mesa koje ste prethodno prokuhali. Nemojte pretjerivati jer će okus biti prežestok. Suho meso dozirajte poput začina.
Riža je sastavni dio sarme, no ne bi smjela prevladavati u smjesi. Idealan omjer je 20-25 posto riže u smjesi s mesom. Nemojte je kuhati prije stavljanja u smjesu, ali možete pustiti da 10 minuta odstoji u vodi.
Junetina i svinjetina popularan su izbor kad je sarma u pitanju, no ako želite jako mekanu sarmu, poznati chefovi predlažu da koristite samo svinjetinu i to svinjsku plećku i vrat.
Kako bi spriječili da jelo zagori, na dno lonca stavite kožu špeka i brzo riješite taj problem.
Dobar tek!
Talentirana 14-godišnja pjevačica oduševljena je prilikom da nastupi na svečanoj inauguraciji.
14 veljače 2025
Voditeljica je podijelia vijesti sa svojim pratiteljima.
14 veljače 2025
Ovakav uspjeh nije nešto što svatko može.
14 veljače 2025
Kad bend poput Ognja zakorači na pozornicu Dore, ne donosi samo pjesmu – donosi identitet, energiju i stav. Ova peteročlana glazbena sila iz Koprivnice ne igra na sigurno; oni prkose očekivanjima, brišu granice između tradicije i modernog zvuka te, što je najvažnije, ostaju vjerni sebi. Njihov nastup neće biti samo show, već eksplozija sirove energije i emocija koje su gradili kroz godine sviranja. Jer Ogenj nije projekt, nije marketinški trik – oni su živi bend, satkan od autentičnosti, znoja i strasti prema glazbi.
14 veljače 2025
Kako možemo saznati kvalitetu mobitela prije nego što na njih potrošimo više od 1000 eura?
13 veljače 2025