HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Na društvenim mrežama sigurno ste već bezbroj puta vidjeli da su cimet rolice jedna od najpopularnijih slastica koje se pripremaju u hladnim jesenskim i zimskim danima no jeste li ih već sami pripremili? Poznata hrvatska influencerica i food blogerica, Sanja Mijac, koja stoji iza profila Domaćica Sanja objavila je svoj najdraži recept za cimet rolice, a mi nismo mogli odoljeti, a da ga ne podijelimo s vama.

PROČITAJTE: Najpopularnije piće za jesen: Pumpkin Spice Latte se vratio, donosimo najfiniji recept

Bez obzira na to hoćete li cimet rolice i pripadajući napitak, smazati sami, u paru ili njima razveseliti prijateljice, vjerujte nam, topla peciva s cimetom, spremljena prema ovom receptu neće vas razočarati.

Recept za cimet rolice domaćice Sanje hello magazine croatia

Recept za cimet rolice Domaćice Sanje

“Na što vas podsjeća miris najmekših cimet rolica? Ja bih rekla na zimu, maglu, snijeg, muziku, ušuškanu dekicu, smijeh, drage ljude…”, napisala je Sanja Mijac uz recept za cimet rolice koje se rado spremaju u kućanstvima diljem svijeta.

Recept za cimet rolice domaćice Sanje hello magazine croatia

Koji su vam sve sastojci potrebni za slasne cimet rolice?

Sastojci za tijesto:

  • 540 g glatkog brašna,
  • 80 g šećera,
  • prstohvat soli,
  • 1 instant kvasac,
  • 2 jaja,
  • 80 g otopljenog maslaca,
  • 250 ml mlijeka.

Sastojci za nadjev:

  • 80 g otopljenog maslaca,
  • 200 g smeđeg šećera,
  • 3 žlice cimeta,
  • po želji: grožđice.

Dodatno:

  • oko 50-70 g maslaca

Postupak izrade cimet rolica

  1. Od svih sastojaka za tijesto zamijesite glatko tijesto pa ga ostavite na toplom dok ne udvostruči volumen.
  2. Uzdignuto tijesto premijesite pa ga na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u pravokutnik dimenzija otprilike 30*40 cm.
  3. U manjem lončiću otopite maslac za nadjev, a smeđi šećer i cimet zasebno pomiješajte u jednoj posudici.
  4. Tijesto premažite s maslacem pa po maslacu posipajte cimet šećer. Ukoliko volite posipajte i grožđice.
  5. Tijesto zamotajte u roladu (ne prečvrsto) pa roladu izrežite na otprilike 13-15 rolica širine oko 3-5 cm.
  6. Cimet rolice poslažite u tepsiju obloženu s papirom za pečenje pritom ostavljajući malo mjesta između njih.
  7. Ostavite ih na toplom da se dižu još otprilike 30 minuta.
  8. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200C.
  9. Prije pečenja ih premažite s još malo otopljenog maslaca.
  10. Pecite ih oko 20-30 minuta, zavisno od pećnice.
  11. Pred kraj pečenja na rolice možete staviti komad papira za pečenje kako vam ne bi previše potamnile.
  12. Po želji ih možete posipati s glazurom kojom želite.

Recept za cimet rolice domaćice Sanje hello magazine croatia

Dobar tek!

druge vijesti