HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Od prvog pojavljivanja na Dori, zna se da je Baby Lasagna pravi ljubitelj i zaštitnik mačaka. Ponosni cat-dad zaludio je naciju, pa Europu pjesmom “Rim Tim Tagi Dim” u čije su se stihove upleo njegov mačak Stipe, od rođenja jednooki ljubimac koji je postao junak slikovnice “Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo”.

Baby Lasagna & Yellow Yuri najavljuju slikovnicu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yellow Yuri (@yellow.yuri)

Upravo iz perspektive mačka Stipe ispričana je avantura zvana “Rim Tim Tagi Dim”, od nastanka do, nadamo se, pobjede na Eurosongu. Stipe je nadahnuće Lasagni u pisanju hit-pjesme i neodoljiva podrška uz mace Gertrudu i Branku. Svaka mačka, kao i Stipe, oblikovani su u slikovnici prema stvarnim karakteristikama, a najmlađi kroz njih uče o podršci, ustrajnosti i zajedništvu. 

Bio sam često u bendovima, ali nikad nismo radili nešto posebno od mercha ili općenito nešto takvo kao što je slikovnica. Posebno sam uzbuđen, jer je ovo slikovnica koja opisuje priče i događaje Elizabetinih i mojih mačaka, nešto poput jedenja puža ili tuče s kaučem. Jako sam uzbuđen da to predstavljamo javnosti, jer ovo su stvarne priče i vjerujem da će biti nešto zaista posebnootkriva Baby Lasagna, koji autorski supotpisuje svoju prvu slikovnicu.

Autor teksta, kao i ilustracija je Igor Jurilj, ilustrator i novinar koji se umjetnički potpisuje kao Yellow Yuri, koji je oblikovao priču o velikom prijateljstvu mačka Stipe i Baby Lasagne. O ovoj suradnji otkriva: “​Markova jednostavnost, srdačnost i simpatičnost na jednoj kavi se pretvorila u ideju o slikovnici je biografski zabilježila popkulturni fenomen njegove pjesme. Nevjerojatnom lakoćom oslikali smo inspirativnu basnu o obitelji i kreativnosti. Naše mačje anegdote odreda su temeljene na stvarnim macama i situacijama s njihovim dvonožnim prijateljem. Nadam se tako da će i sam kraj slikovnice biti proročanski za Baby Lasagnu!”

Slikovnica je nastala uz pomoć ovogodišnjeg favorita i jednog od protagonista – Baby Lasagne.

Objava slikovnice i službena prodaja očekuju se 18. svibnja, a do tada je moguće napraviti prednarudžbu: https://www.rockmark.hr/trgovina/baby-lasagna-i-macak-stipe-veliko-prijateljstvo/. 

druge vijesti