HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Već dugo tražite recept za najmekše buhtle s pekmezom? Ovaj Domaćice Sanje je provjereno – izvrstan. Možete ih napuniti kojim god punjenjem želite, a uistinu su mekane koliko i ukusne. Ovo je recept koji ćemo svakako ponavljati uvijek iznova!

recept za najmekše buhtle s pekmezom hello magazin ecroatia hrvatska Sanja Mijac

Recept za najmekše buhtle s pekmezom Domaćice Sanje

“Da vas čujem, kad je buhtla u pitanju, jeste li više za PEKMEZ ili ČOKOLADU? Ovo je moje tijesto s jogurtom, stvarno su mekane kao duša, a sad prvi put da sam snimila kako ih ja radim, nije komplicirano i ne mora biti sve biti tip top, bitno da ispadne tip top pa se možda odvažite”, napisala je Sanja Mijac uz recept za najmekše buhtle s pekmezom.

PROČITAJTE: Ovaj recept Taylor Swift za čajne kolačiće idealan je za jesenske dane

Pomno pratite upute koje je uz video objavila Sanja Mijac.

Sastojci za tijesto (oko 15 buhtli):
  • 200 ml tekućeg jogurta sobne temperature,
  • 1 suhi instant kvasac,
  • 1 žlica šećera,
  • 200 ml toplog mlijeka,
  • 600 g glatkog brašna,
  • 80 ml ulja,
  • 1 žličica soli,
  • 1 cijelo jaje,
  • 1 žumanjak.

Dodatno:

  • malo maslaca (oko 50 g),
  • pekmez od šljive,
  • ili namazi po želji.

recept za najmekše buhtle s pekmezom hello magazin ecroatia hrvatska Sanja Mijac

Priprema tijesta:
  1. Jogurt treba biti sobne temperature (ne smije biti hladan) pa ga ostavite van frižidera da se malo ugrije ili ga malo ugrijte u lončiću skupa s mlijekom,
  2. Sve sastojke stavite u posudu i zamijesite glatko tijesto,
  3. Prekrijte ga krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči,
  4. Uzdiglo tijesto premijesite pa ga razvaljajte na debljinu otprilike 3-4 cm na dobro pobrašnjenoj podlozi. Ako treba dodajte šaku ili dvije brašna, ali neka tijesto ostane mekše,
  5. Tijesto narežite na manje kvadrate,
  6. U svaki kvadrat stavite po jednu do dvije žličice pekmeza pa rukama oblikujte kuglu,
  7. Kugle tijesta stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Redajte ih jednu do druge, pritom pazeći da preklopljena strana bude dole, dok će glatki dio buhtle biti gore,
  8. Ostavite ih 30 minuta na toplom da se dižu u tepsiji,
  9. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180-200 °C,
  10. Buhtle dodatno premažite s malo prethodno otopljenog maslaca,
  11. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu 25 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice,
  12. Pečene buhtle pospite šećerom u prahu.

druge vijesti