HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Miran Kurspahić je talentirani glazbenik i izvođač koji se ističe svojim jedinstvenim stilom odijevanja i kreativnošću. Ovaj pjevač svakodnevno inspirira fanove, bilo svojom glazbom, bilo svojim nevjerojatnim outfitima. Također je u intervjuu za HELLO! podijelio koje su njegove najdraže knjige. Ovi klasici ima zanimljivu radnju koja privlači mnoge ljubitelje knjiga.

Njegove najdraže knjige su Braća Karamazovi ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, roman Majstor i Margarita Mihaila Afanasjeviča Bulgakova i djelo njemačkoga filozofa Friedricha Nietzschea Tako je govorio Zaratustra.

PROČITAJTE: Miran Kurspahić za HELLO! – U čisto estetskom ili poetskom smislu, doista nikada nisam imao gay elemente ili ih svjesno koristio

Braća Karamazovi je posljednji roman ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, koji je završio pisanje 1880. godine. Ovaj filozofski dramski roman istražuje duboke teme poput Boga, slobodne volje, morala, ljudske nesavršenosti i iskupljenja. Prvi put je objavljen u serijama u časopisu Ruski Vjesnik. Knjiga je doživjela brojne adaptacije, uključujući poznati film Richarda Brooksa iz 1958. godine. U romanu se stariji likovi, Fjodor Karamazov i Zosima, koriste kao kontrastni modeli za mlađi naraštaj, a Dostojevski kritizira zapadnjačke ideje koje smatra štetnima za rusku kulturu. Iako je Dostojevski planirao drugi dio knjige pod naslovom Život velikog grešnika, preminuo je prije nego što je mogao ostvariti taj plan.

Majstor i Margarita je roman Mihaila Afanasjeviča Bulgakova koji spaja elemente satire, farse, fantastike, mistike, melodrame i filozofske alegorije, čineći ga teško odredivim u jednom žanru. Roman nije bio objavljen za Bulgakovljeva života, prvi put je izašao 1966. godine, 26 godina nakon piščeve smrti, u skraćenoj verziji. Tijekom godina, dok je bio nedostupan službeno, Majstor i Margarita postao je popularan među sovjetskom inteligencijom, šireći se u ručno prepisivanim primjercima. Piščeva supruga, Jelena Sergejevna Bulgakova, uspjela je sačuvati rukopis tijekom tih godina. Bulgakov je koristio izvore poput Enciklopedijskog rječnika Brokgauza i Jefrona te knjiga o demonologiji kao inspiraciju za dio romana.

Tako je govorio Zaratustra je filozofski roman Friedricha Nietzschea, pisan između 1883. i 1885. godine. Djelo prati mudraca Zaratustru koji se spušta s planine među ljude kako bi im izložio svoja filozofska učenja o životu i vrijednostima. Tematski, roman istražuje koncept nadčovjeka i volju za moć, sugerirajući da tradicionalni religijski i moralni sustavi više nisu relevantni. Kroz labavu strukturu, Zaratustra iznosi svoje ideje u različitim fazama, prvo u javnim govorima, zatim u privatnim razgovorima sa sljedbenicima, i na kraju u samoći. Knjiga koristi ime Zaratustre, perzijskog proroka, kao simbol za predstavljanje novog učenja koje se protivi starim moralnim normama i metafizičkim konceptima.

druge vijesti