Falkensteiner Resort Punta Skala i čudesni okusi TIAN am Meer za užitak bez premca
Nagrađivana jela na očaravajućoj lokaciji - može li bolje od toga?
05 lipnja 202308:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Hrvatska obala prelijepa je da bi se posjetila samo jednom!
Falkensteiner Resort Punta Skala poziva vas da iskušate nagrađivana jela u restoranu TIAN am Meer
Isto mišljenje ima i chef Paul Ivić i njegov TIAN tim te će zato i ovog ljeta svoja vegetarijanska i veganska jela nagrađena Michelinovom zvjezdicom posluživati u Falkensteiner resortu Punta Skala od 5. lipnja 2023. do 31. kolovoza 2023., u ljetnoj inačici ovog renomiranog restorana – TIAN am Meer.
Vegetarijanski okusi s Michelinovom zvjezdicom i bajkovit smještaj koji nudi Falkensteiner Resort Punta Skala spoj su stvoren u snovima svakog modernog hedonista
Paul Ivić, cijenjen kao jedan od vodećih vegetarijanskih i veganskih chefova u svijetu, ponovno donosi svoj impresivan, nagrađivani jelovnik vegetarijanskih i veganskih jela u Falkensteiner Resort Punta Skala, u blizini Zadra. S impresivnom reputacijom TIAN kuhinje, gosti će uživati u vrhunskim jelima, izrađenim od najsvježijih namirnica, jer sastojci korišteni u Tian am Meeru dolaze prvenstveno s malih ekoloških farmi u okolici resorta, čime se odaje počast marljivom radu proizvođača koji obrađuju sve od korijena do lista.
Chef Paul Ivić
Takav kulinarski pothvat nikad nije jednostavan pa i sam Paul Ivić kaže kako: „Raditi prema našoj filozofiji nije najlakše kada je u pitanju otvaranje novih lokacija. Prvo se morate upoznati s lokalnim uvjetima, posjetiti proizvođače, testirati i eksperimentirati. Zabavno je upoznati ljude koji kvalitetu stavljaju iznad svega. Oni vam daju puno inspiracije za jela koja završe na jelovniku.”
Kao jedan od rijetkih restorana nagrađenih Michelinovom zvjezdicom, četiri Gault Millau toke i Michelin Green zvjezdicom, Ivić nudi zadivljujuću priču o hrvatskoj kulturi koja gostima resorta, ali i svima koji se nalaze u blizini, garantira jedinstveno i nezaboravno iskustvo.
Georg Unterkircher iz Falkensteiner Resorta Punta Skala dodaje:„ Raduje nas ponovno poželjeti dobrodošlicu TIAN-u u Hotel&Spaa Iadera. Vegetarijansko-veganska kuhinja Paula Ivića, nagrađena Michelinovom zvjezdicom i četiri toke iz Gault-Millaua, jedna je od najboljih na svijetu u ovom sektoru. Ponosni smo što našim gostima možemo ponuditi takvo gastronomsko iskustvo.“
Falkensteiner Resort Punta Skala za premium iskustvo i ultimativni odmor
Falkensteiner Resort Punta Skala premium je resort koji nudi neusporedivo iskustvo za one koji traže istinsku Mediteransku oazu. Skrojeno prema vašim osobnim potrebama, iskustvo odmora na jadranskoj obali bit će ispunjeno nizom obiteljskih aktivnosti, romantičnih skrovišta i vrhunskih kulinarskih užitaka.
Od zadivljujućih privatnih plaža do ekskluzivnih SPA zona, najsuvremenijih fitness i zabavnih centara i prilagođenih iskustava, Resort Punta Skala idealno je odredište za one koji žele iskusiti privlačnost života na obali.
Od 5. lipnja, dođite i uživajte u jelovniku restorana Tian am Meer uz posebnu ponudu i uronite u prirodne ljepote i održivu kuhinju ovog nezaboravnog resorta.
Gosti resorta, ali i svi ostali koji žele isprobati ova nagrađivana veganska i vegetarijanska jela, svoj stol mogu rezervati online, na recepciji hotela ili telefonski na: +385 23 500 911.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
Britanski PR stručnjak tvrdi da su Harryjeve šale i medijski nastupi postali neučinkoviti te znak gubitka identiteta nakon odlaska iz kraljevske obitelji.
Glumac otkriva kako je politički govor o Tibetu doveo do dvadesetogodišnje zabrane prisustvovanja Oscaru i zašto nikada nije požalio što ga je izrekao.