Bezglutenska čokoladna torta Mirne Maras prava je poslastica: Evo recepta!
Prehrana bez glutena ne mora biti dosadna, a to dobro zna Mirna Maras.
20 studenoga 2024
Mogu li se (i smiju li se) spajati američka i talijanska kuhinja? Isprobajte ovaj recept i prosudite sami!
Neki kažu da je kulinarstvo igra bez granica dok drugi smatraju da se u tradicionalne recepte ne bi smjelo dirati. Obožavana talijanska kuhinja za mnoge je svetinja pa ne čudi što se brojni njezini obožavatelji, pogotovo rođeni Talijani, ljute kad Amerikanci dodaju sastojke i mijenjaju načine kuhanja njihovih tradicionalnih recepata. Ovaj američko talijanski recept za zapečenu tjesteninu podijelio je brojna mišljenja, no bez obzira na sve rezultat je jaaaako ukusan.
Savjetujemo vam da ga svakako probate, a mi smo recept koji nam najbolje odgovara pronašli na omiljenom kulinarskom blogu Toni’s Recipes.
U ovom receptu spaja se ljubav Amerikanaca prema tjestenini s topljenim sirom te oduševljenje Talijana ukusnim receptima u kojima glavnu riječ vodi mljeveno meso.
Ova tjestenina je sočna i ukusna, pravo utješno jelo za sve dane u kojima ne pazite na kalorije, a ako je poslužite u malim posudicama, može biti i veliki hit na zabavama.
Jelo se sastoji od ziti tjestenine, umaka od rajčice, ricotta sira i mozzarelle sira. Lako ga je napraviti i može se prilagoditi vašim omiljenim sastojcima poput kobasica, gljiva ili špinata.
Krenimo na pripremu jela čiji je originalni naziv baked ziti!
SASTOJCI:
POSTUPAK:
Naravno, možete isprobati ovaj recept i s nekom drugom tjesteninom slične konstrukcije.
Dobar tek!
Anja Alavanja otkrila recept za shashuku, savršeno jelo za svaki obrok.
21 studenoga 2024
Slavko Sobin obilježio je rođendan na Tenerifima uz planinarenje i spektakularne prizore.
21 studenoga 2024
Ako se poznate Hrvatice pita, boja vina još uvijek je itekako u trendu.
21 studenoga 2024
Slavna pjevačica Nataša Bekvalac ostavila je bez daha sve prisutne na zabavi Gala Celebrities Night powerd by Hello x Story x Gloria kad se pojavila u haljini koja prekriva malo no otkriva puno stila.
21 studenoga 2024
U predblagdanskom ozračju restorana Zinfandel’s organizatori Fooling Around by Fuliranje: Esplanade Zagreb hotel, kreativna agencija Kokoš ili jaje i MPG agencija pretpremijerno su predstavili gastronomsku ponudu ovogodišnjeg izdanja najsofisticiranijeg adventskog događanja u Zagrebu.
21 studenoga 2024