HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Neki kažu da je kulinarstvo igra bez granica dok drugi smatraju da se u tradicionalne recepte ne bi smjelo dirati. Obožavana talijanska kuhinja za mnoge je svetinja pa ne čudi što se brojni njezini obožavatelji, pogotovo rođeni Talijani, ljute kad Amerikanci dodaju sastojke i mijenjaju načine kuhanja njihovih tradicionalnih recepata. Ovaj američko talijanski recept za zapečenu tjesteninu podijelio je brojna mišljenja, no bez obzira na sve rezultat je jaaaako ukusan.

Savjetujemo vam da ga svakako probate, a mi smo recept koji nam najbolje odgovara pronašli na omiljenom kulinarskom blogu Toni’s Recipes.

recept recepti hello magazine croatia hrvatska Američko talijanski recept za zapečenu tjesteninu

Američko talijanski recept za zapečenu tjesteninu koja uvijek oduševljava

U ovom receptu spaja se ljubav Amerikanaca prema tjestenini s topljenim sirom te oduševljenje Talijana ukusnim receptima u kojima glavnu riječ vodi mljeveno meso.

PROČITAJTE: Zvijezda američke utješne hrane – Makaroni sa sirom i najbolji recept za njihovu pripremu

Ova tjestenina je sočna i ukusna, pravo utješno jelo za sve dane u kojima ne pazite na kalorije, a ako je poslužite u malim posudicama, može biti i veliki hit na zabavama.

Jelo se sastoji od ziti tjestenine, umaka od rajčice, ricotta sira i mozzarelle sira. Lako ga je napraviti i može se prilagoditi vašim omiljenim sastojcima poput kobasica, gljiva ili špinata.

Krenimo na pripremu jela čiji je originalni naziv baked ziti!

recept recepti hello magazine croatia hrvatska Američko talijanski recept za zapečenu tjesteninu

Što sve sadrži američko talijanski recept za zapečenu tjesteninu?

SASTOJCI:

  • Ziti tjestenina
  • Talijanska kobasica
  • Mljevena junetina
  • Zgnječeni pelati rajčica
  • Punomasno kiselo vrhnje
  • Ricotta sir
  • Naribani mozzarella sir
  • Svježi bosiljak
  • Paprike
  • Luk
  • Češnjak
  • Začini

POSTUPAK:

  1. Skuhajte tjesteninu dok ne bude al dente
  2. Nakon kuhanja, tjesteninu procijedite i ostavite sa strane
  3. Zatim popržite luk i češnjak, dodajte mljeveno meso i začine, popecite dok ne porumeni, zalijte vodom i pričekajte da se skuha dok meso ne omekša
  4. U posebnoj zdjeli pomiješajte ricotta sir, naribani sir mozzarella i kuhanu tjesteninu
  5. U posudu za pečenje slažite mljeveno meso, zatim smjesu tjestenine i ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke
  6. Na kraju sve još pospite nasjeckanim sirom i pecite u pećnici dok se sir ne otopi
  7. Poslužite vruće i uživajte u ugodnom i ukusnom obroku

Naravno, možete isprobati ovaj recept i s nekom drugom tjesteninom slične konstrukcije.

recept recepti hello magazine croatia hrvatska Američko talijanski recept za zapečenu tjesteninu

Dobar tek!

druge vijesti

zaštita od sunca

Gel, losion ili sprej? Sve što morate znati o formulama SPF krema i kako izabrati idealnu za svoju kožu

Kada govorimo o zaštiti kože od štetnih UV zraka, SPF kreme su neizostavan saveznik u svakodnevnoj njezi. No, osim samog faktora zaštite (SPF), jedna od važnih odluka koje moramo donijeti jest koju formulu kreme odabrati – gel, losion, sprej ili možda neki drugi oblik? Svaka od tih formula nosi svoje prednosti, mane i specifičnosti koje utječu ne samo na način nanošenja, nego i na učinkovitost zaštite, osjećaj na koži te dugoročnu njegu. Ako ste se ikada pitali koja je formula najbolja za vas, donosimo detaljan vodič koji će razjasniti sve nedoumice i pomoći vam da pametno izaberete.

Zdravlje

22 lipnja 2025

alone singl

Jazz koji se diše zajedno: Janko Novoselić najavljuje prvi pravi organski jazz album i vraća nas u zlatno doba snimanja

U svijetu u kojem se glazba sve češće sklapa iz fragmenata, uz pomoć softverskih alata i naknadnih produkcijskih čuda, pojavio se netko tko nas nježno, ali odlučno podsjeća da srce glazbe i dalje kuca u živoj, neponovljivoj svirci. Janko Novoselić, cijenjeni hrvatski jazz bubnjar i istaknuto ime domaće instrumentalne scene, najavio je izlazak albuma Jazz Kvartet novim singlom Alone Together — pjesmom koja nije samo još jedna jazz obrada poznatog standarda, nego manifest jedne glazbene filozofije.

Glazba/Festivali

21 lipnja 2025