HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Blagdansko razdoblje za mnoge podrazumijeva i bakalar na stolu, no što napraviti ako nemate previše vremena za pripremu i kuhanje, a ipak ne možete zamisliti da ga naručujete iz restorana? Poznata hrvatska voditeljica Doris Pinčić otkrila je kako obožava bakalar, no nije obožavateljica dugog namakanja pa ga priprema brzo i jednostavno, uz mali prečac – smrznuto izdanje. Recept za bakalar Doris Pinčić, koji se priprema u jednoj posudi svakako je nešto što ćemo isprobati ove sezone!

recept za bakalar Doris Pinčić

Recept za bakalar Doris Pinčić podrazumijeva pripremanje jela u jednoj posudi

“Bakalar ili voliš ili ne voliš (ili ćeš ga zavoljeti), slažete se?”, napisala je Doris Pinčić uz video na kojem korak po korak objašnjava kako ona priprema tradicionalno blagdansko jelo. Recept za bakalar Doris Pinčić uključuje smrznuti bakalar, krumpir i cherry rajčice, a uz snimku koju je voditeljica objavila, može ga ponoviti baš svatko.

recept za bakalar Doris Pinčić

“Ja ga jako volim ali uglavnom ga oduvijek jedem za Badnjak i na Veliki Petak jer:

A) nema ga uvijek u trgovini

B) skup je

C) priprema s namakanjem traje dugo

D) neki kažu da im ne miriše lijepo (meni i miris paše skroz)

E) spremam ga dobro, ali nikad, ni blizu kao moj tata..”

“I zato si često pripremim ovaj jednostavni bakalar sa zaleđenim filetima koje možete kupiti cijele godine. Od namirnica volim staviti krumpir, naravno maslinovo ulje (obilno), bijelo vino i obavezno poriluk. Nije baš očekivano ali poriluk jako paše. Da još pojednostavnim pripremu stavim ga u pećnicu u gusenoj posudi i za manje od sat vremena imam prefini ručak. Ne znam što bi nutricionisti rekli, ali nekako mi se čini da je ovo i dosta nutritivno bogato!”, dodala je voditeljica.

recept za bakalar Doris Pinčić

Nije kao tatin, ali je jako ukusan

Doris Pinčić prisjetila se i tatinog bakalara koji joj se očito urezao u sjećanje, a koji iz godine u godinu pokušava s puno ljubavi rekreirati.

“I da, nije ko tatin bakalar na Badnjak priznajem, ali kad se otklopi teća miris je jako dobar i dostojno mijenja taj legendarni koji se sprema jednom ili dva puta godišnje. I okus naravno prati miris! Možda nekog inspirira, dobar tek !”, napisala je.

Pogledajte kako Doris Pinčić priprema bakalar na svoj omiljen način.

druge vijesti