Jednostavnu i brzu pripremu bakalara na način Doris Pinčić svakako ćemo ponoviti u svojoj kuhinji
Sve obožavatelje bakalara koji nemaju puno vremena, poznata voditeljica razveselila je snimkom u kojoj objašnjava kako brzo priprema to tradicionalno blagdansko jelo.
22 prosinca 202311:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Blagdansko razdoblje za mnoge podrazumijeva i bakalar na stolu, no što napraviti ako nemate previše vremena za pripremu i kuhanje, a ipak ne možete zamisliti da ga naručujete iz restorana? Poznata hrvatska voditeljica Doris Pinčić otkrila je kako obožava bakalar, no nije obožavateljica dugog namakanja pa ga priprema brzo i jednostavno, uz mali prečac – smrznuto izdanje. Recept za bakalar Doris Pinčić, koji se priprema u jednoj posudi svakako je nešto što ćemo isprobati ove sezone!
Recept za bakalar Doris Pinčić podrazumijeva pripremanje jela u jednoj posudi
“Bakalar ili voliš ili ne voliš (ili ćeš ga zavoljeti), slažete se?”, napisala je Doris Pinčić uz video na kojem korak po korak objašnjava kako ona priprema tradicionalno blagdansko jelo. Recept za bakalar Doris Pinčić uključuje smrznuti bakalar, krumpir i cherry rajčice, a uz snimku koju je voditeljica objavila, može ga ponoviti baš svatko.
“Ja ga jako volim ali uglavnom ga oduvijek jedem za Badnjak i na Veliki Petak jer:
A) nema ga uvijek u trgovini
B) skup je
C) priprema s namakanjem traje dugo
D) neki kažu da im ne miriše lijepo (meni i miris paše skroz)
E) spremam ga dobro, ali nikad, ni blizu kao moj tata..”
“I zato si često pripremim ovaj jednostavni bakalar sa zaleđenim filetima koje možete kupiti cijele godine. Od namirnica volim staviti krumpir, naravno maslinovo ulje (obilno), bijelo vino i obavezno poriluk. Nije baš očekivano ali poriluk jako paše. Da još pojednostavnim pripremu stavim ga u pećnicu u gusenoj posudi i za manje od sat vremena imam prefini ručak. Ne znam što bi nutricionisti rekli, ali nekako mi se čini da je ovo i dosta nutritivno bogato!”, dodala je voditeljica.
Nije kao tatin, ali je jako ukusan
Doris Pinčić prisjetila se i tatinog bakalara koji joj se očito urezao u sjećanje, a koji iz godine u godinu pokušava s puno ljubavi rekreirati.
“I da, nije ko tatin bakalar na Badnjak priznajem, ali kad se otklopi teća miris je jako dobar i dostojno mijenja taj legendarni koji se sprema jednom ili dva puta godišnje. I okus naravno prati miris! Možda nekog inspirira, dobar tek !”, napisala je.
Pogledajte kako Doris Pinčić priprema bakalar na svoj omiljen način.
Reproduktor videozapisa
Media error: Format(s) not supported or source(s) not found
Ako želite kožu koja blista, više energije i zdravlje koje prkosi godinama, ne tražite dalje — ovi prirodni sokovi s razlogom su na tronu anti-age napitaka!
U svijetu u kojem društvene mreže obiluju savršenim tanjurima i još savršenijim tijelima, rijetko što zvuči tako iskreno i toplo kao – domaći kolačići. Još kad ih pripremi netko poput Marka Petrića, teško im je odoljeti. No, ovdje nije riječ samo o receptu – već o spoju ljubavi, zdravlja i životne ravnoteže.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.
Kad ljeto dostigne svoj zenit, a sunce poljubi vinograde zlatnim sjajem, pojavljuju se trenuci koji izgledaju kao da su izvađeni iz editorijala – a upravo takav trenutak nedavno je stvorila Nika Turković. Na vinskoj terasi okruženoj netaknutom prirodom, s pogledom na savršeno poredane redove vinove loze i moćni obris planine u pozadini, mlada glazbenica zasjala je u modnom izdanju koje se ne zaboravlja.
Iako je ljeto mnogima sinonim za lanene košulje, espadrile i široke kratke hlače, ponekad protokol jednostavno ne poznaje prognozu. Svečane prigode, luksuzne večere i gala događanja ne čekaju jesen, a za muškarce koji drže do stila – odijelo nije opcija, već obaveza. No, tko kaže da sofisticiranost i elegancija moraju trpjeti zbog vrućina?
Ljubitelji magije, pozor! HBO je upravo najavio početak produkcije nove Harry Potter serije, i to ni manje ni više nego u čuvenim Warner Bros. Studios Leavesden, mjestu gdje je originalna čarolija i započela. Premijera se očekuje 2027., ali već sada možemo osjetiti uzbuđenje koje se širi brže od patronusa.
Dok temperature rastu i ljetni asfalt sve više prži pod nogama, modna rješenja koja spajaju udobnost i sofisticiranost postaju zlata vrijedna. Jedna od onih žena koje nepogrešivo znaju kako balansirati između stila i praktičnosti, svakako je Anita Dujić Broadfoot, čiji posljednji outfit savršeno utjelovljuje duh ležernog luksuza.