HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Popečci od krumpira ili potato rosti, omiljen su prilog u švedskoj kuhinji. Ukusni zapečeni popečci koji se rade od naribanog krumpira toplo su i utješno jelo koje bez puno muke može spremiti i svaki početnik, a mogu je jesti za doručak, ručak, večeru ili kao ukusan topli snack.

Popečci od krumpira

Šveđani ih vole jesti uz ribu i prigodne umake s koprom, a vi ih možete priložiti uz bilo koje tradicionalno jelo koje vaša obitelj obožava, bez obzira na to radi li se o komadu pohanog mesa, ražnjićima, gulašu ili povrću kuhanom na pari.

PROČITAJTE: Recept za najfinije originalne švedske okruglice od mesa

Donosimo originalni recept uz koji će svaki vaš popečenac od krumpira postati ukusno malo remek djelo.

Popečci od krumpira po originalnom receptu

Sastojci:

400 g krumpira (oprana, oguljena i krupno naribana)
1 srednje jaje, tučeno
1 žličica glatkog brašna
¼ žličice praška za pecivo
Sol i papar
Pola male glavice luka, sitno nasjeckane
6 listova kadulje, 2 sitno nasjeckana, 4 cijela
3 žlice suncokretovog ili biljnog ulja, za prženje

Popečci od krumpira

Popečci od krumpira – postupak

Ocijedite višak vode iz naribanog krumpira uz pomoć papirnatih ručnika, a zatim naribane krumpire stavite u zdjelu i dobro promiješajte s jajetom, brašnom, praškom za pecivo, lukom i nasjeckanim listićima kadulje.

Začinite po vlastitom ukusu.

Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i žlicom dodajte smjesu kako biste napravili 4 rostija, spljoštite ih stražnjom stranom žlice u obliku diska.

Pecite 5 minuta sa svake strane dok ne porumene i postanu hrskavi, zatim ocijedite na kuhinjskom papiru.

Svakako isprobajte jedan nakon pečenja da ne bi poslužili polusirovo jelo.

Kad ste spremni za posluživanje, zagrijte preostalu 1 žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri.

Dodajte cijele listove kadulje i kuhajte 20 sekundi dok ne postanu hrskavi, ali još uvijek zeleni.

Ocijedite na kuhinjskom papiru i na svaki rösti položite poprženi list kadulje.

Popečci od krumpira

Dobar tek!

druge vijesti