HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Svima omiljena torta, cheesecake, desert je koji se često nalazi na stolu u brojnim domovima, bez obzira na to je li riječ o opuštenoj nedjelji uz obitelj ili rođendanskom slavlju.

Cheesecake kao s fotografija kulinarskog bloga

Zahvaljujući brzoj i lakoj pripremi, cheesecake dostojan svih pohvala lako je izraditi u vlastitoj kuhinji, no kad na red stigne rezanje ovog kremastog deserta, svaki put iznova otkrivamo da nije tako jednostavno odrezati savršenu šnitu. Pa još jednu, i još jednu.

Starinski trik s ispiranjem noža u vodi nakon rezanja svake šnite svakako pali, no zbog mekane teksture samog cheesecakea čak je i lijepo odrezane kriške ponekad teško odvojiti i servirati kao zasebne porcije.

Kako savršeno razrezati cheesecake?

Cheesecake obožavatelji s Instagrama otkrili su odličan trik za rezanje slavne torte od sira, pomoću kojeg je lako savršeno razrezati porcije, ali i personalizirati svaku šnitu voćem, karamelom, šećerom u prahu, mrvicama čokolade, pistacijom, bademima…

Potrebne su vam samo četiri stvari – cheesecake, ravnalo, nož za rezanje i masni papir za pečenje – i kulinarske majstorije mogu početi!

  1. Izmjerite cheesecake od sredine do ruba te razrežite papir za pečenje na kvadrate odgovarajuće duljine
  2. Stavite nož na sredinu izrezanog papira za pečenje i presavijte ga, a zatim nožem koji je “omotan” u papir napravite rez na torti
  3. Izvucite nož i dobit ćete svoju prvu “pregradu” između šnita
  4. Nastavite na ovaj način rezati tortu i dobit ćete savršene kriške koje možete ukrasiti kako želite i uz pomoć lopatice za serviranje torte, poslužiti na tanjuru

 

Dobar tek!

Recept za brzu i jednostavnu izradu cheesecakea bez pečenja i pregršt lifestyle ideja koje vam donosi Hello! Croatia čitajte ovdje. 

druge vijesti