HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Intolerancija na laktozu je poremećaj probave koji ne treba uzimati olako. Nadutost i bolovi u trbuhu izazvani intolerancijom na laktozu mogu uvelike utjecati na naš svakodnevni život pa je prilagođena prehrana, s naglaskom na proizvode bez laktoze itekako potrebna kako bi ostvarili kvalitetan život u svakom smislu.

Život bez laktoze može biti predivan, a hrana jako ukusna

Uz današnju ponudu u trgovinama, život bez laktoze ne mora biti kompliciran ni pretjerano skup, što dokazuje nova linija proizvoda Live Free iz Plodina, bez laktoze i bez glutena.

Inspirirani ukusnim i povoljnim artiklima iz te linije, donosimo prijedlog za snackove i deserte bez laktoze kojima neće moći odoljeti ni vaši ukućani ni vaši gosti!

Smrznute pločice od jogurta bez laktoze

Ovaj brzi recept posebno će cijeniti mame koje svoje mališane žele naučiti na zdrav desert, ali i svi oni koji se žele počastiti nečim finim nakon ručka ili večere, a pritom izbjeći suvišne kalorije i laktozu.

Grčki jogurt bez laktoze Live Free pomiješajte sa svojim omiljenim voćem i orašastim plodovima, a zatim ravnomjerno rasporedite na pladanj koji ste prekrili papirom za pečenje. Debljina smjese neka bude 2 do 3 centimetra. Zamrznite preko noći, izrežite i poslužite!

Bez laktoze

PZdrave pločice od jogurta bez laktozeINSTAGRAM: @VEE_YOUR_EP

Caprese salata s mozzarellom bez laktoze

Gosti stižu u zadnji čas? Lako ćete ih impresionirati i oduševiti za samo nekoliko minuta! Narežite Live Free mozzarellu bez laktoze na šnite i poslužite uz kriške rajčice, bosiljak i malo preprženog tosta bez glutena. Za poseban dojam, kalupima za kolače mozzarellu bez laktoze narežite na zvjezdice ili srdašca, a kao glazbenu podlogu pustite talijanske šansone. Gosti vas neće prestati hvaliti.

Bez laktoze

Salata Caprese baz laktozeINSTAGRAM: @THEBLONDECELIAC

Sendviči od sladoleda bez laktoze

Ako u kućanstvu imate osobu čiji želudac ne podnosi laktozu, a voli slatko, kantica ukusnog sladoleda bez laktoze u zamrzivaču uvijek je dobra ideja. Ako želite za neku posebnu prigodu sladoledni desert podići na novu razinu, predlažemo da napravite sendviče od sladoleda koje je zabavno izrađivati, a koji na stolu izgledaju vrlo efektno. Na keks bez glutena položite kuglicu smrznutog sladoleda bez laktoze, a zatim je pritisnite drugim keksom i žlicom uredno uklonite višak sa strana. Rubove po želji obložite čokoladnim mrvicama ili mrvicama keksa, a zatim zamrznite.

Bez Laktoze

Sendviči od sladoleda bez laktozeINSTAGRAM: @TESTKITCHEN

“Ukrasni maslac” sa začinskim biljem i jestivim cvijećem

Maslac sa začinskim biljem ili jestivim cvijećem glamurozan je način da počastite svoje goste, a možete ga izraditi zaista brzo, jeftino, i još važnije bez laktoze. Nasjeckajte omiljeno začinsko bilje poput vlasca ili bosiljka na sitne komade, a zatim ga umijesite u Live Free maslac bez laktoze. Uz pomoć plastične folije, od maslaca napravite valjkasti oblik poput paštete u omotu. Ako možete nabaviti jestivo cvijeće, možete ga utisnuti na maslac (cvijeće MORA biti jestivo), u suprotnom vam kao ukras mogu poslužiti veći komadi i listovi začinskog bilja.

Bez laktoze

Maslac sa začinskim biljem bez laktozeINSTAGRAM: @KELLOGGARDEN

Mali trik vrhunskih slastičara glasi…

“Nekad se opustite”. Gotovi deserti koji niste sami pripremali “od prve do posljednje mrvice” mogu biti jednako ukusni te oduševiti one koji zbog činjenice da ne podnose laktozu često ostaju “kratkih rukava”. Jamčimo da ćete za Live Free tiramisu bez laktoze, poslužen na lijepim tanjurićima, uz listić mente ili jednu malinu, dobiti brojne komplimente.

Bez laktoze

Tiramisu bez laktoze iz PlodinaINSTAGRAM: @DORIAHOTELBODRUM

Uživajte u životu bez laktoze puneći košaricu zdravim, a pristupačnim proizvodima iz nove linije trgovine Plodine pod nazivom Live Free

Linija Live Free je razvijena za osobe intolerantne na gluten i laktozu, ali i u skladu s trendovima koji se prilagođavaju zdravijim prehrambenim navikama i odabirima ljudi općenito.

Plodine

Plodine

Naime, proizvode bez glutena i laktoze danas sve više koriste i oni koji nemaju zdravstvenih
problema uzrokovanih glutenom i laktozom, ali su se odlučili na odabir zdravijih navika.

Linija proizvoda koji ne sadrže gluten Live GLUTEN free i linija proizvoda Live LACTOSE free osmišljeni su u suradnji s provjerenim proizvođačima kako bi dobili jednaku ili bolju
kvalitetu, ali cjenovno daleko povoljniju opciju u odnosu na postojeće poznate brendove. Svratite u Plodine i uvjerite se!

Plodine

Plodine

druge vijesti