Kako otvoriti bocu šampanjca brzo, elegantno i bez puno muke
Odbrojavanje je počelo, svi su se okupili oko vas,a vi se mučite s tvrdoglavim čepom boce od šampanjca i molite da neće završiti nekome u naočalama? Taj scenarij ove godine vaši gosti neće gledati.
U najsvečanijem trenutku dočeka Nove godine nitko se ne želi natezati s bocom šampanjca i proliti pola sadržaja po tepihu. Naučite jednom zauvijek kako otvoriti bocu šampanjca elegantno i poput pravog profića.
Potrebno vam je samo malo znanja, a mi imamo trikove uz koje ćete filmski otvoriti bocu, svima natočiti šampanjaci i stići poljubiti pravu osobu točno u ponoć.
Kako otvoriti bocu šampanjca?
Naravno težina otvaranja boce šampanjca može ovisiti o kvaliteti samog šampanjca i čepa (u prijevodu, nemojte škrtariti), no to ne znači da i najfinija boca ovog svečanog pjenušavog napitka ne može jedostavno zapeti.
Postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da čep glamurozno iskoči uz onaj tako poželjni filmski “plop”!
Krenimo na karko školovanje koje će vas opremiti potrebnim znanjima.
Pravilno rashladite šampanjac
Šampanjac bi trebao biti pravilno rashlađen kako bi se mogao lijepo i elegantno otvoriti. Optimalna temperatura pomoći će mjehurićima da naprave pritisak i istjeraju čep iz boce na poželjan način.
Nemojte “mućkati” bocu
Ovu foru iz fillmova ostavite na Netflixu. Nema nikakve potrebe da tresete bocu jer ćete nakon otvaranja napraviti veliki nered, a u boci neće ostati dovoljno šampanjca ni za dva gosta.
Držite bocu pod 45 stupnjeva prilikom otvaranja
Stručnjaci kažu da je to najbolji način.
Zavrnite “kavez”
Odvrnite “kavez” koji se nalazi iznad čepa u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, pritiskajući čep kako ne bi prerano iskočio.
Stavite ubrus preko čepa prije otvaranja
Lijep platneni ubrus stavite preko čepa prilikom otvaranja, savjetuju stručnjaci, i tako spriječite da čep odleti u prozor, ili još gore, nekome u glavu.
Kako otvoriti šampanjac kad je čep posebno tvrdoglav?
Ako ste naišli na tvrdoglav čep ili se bojite istog, stavite grlo boce pod toplu vodu na pola minute. To će pomoći da čep fino izleti iz boce.
U samom srcu Zagreba, nadomak glavnog trga, nalazi se mjesto koje ove jeseni živi punim plućima. Molino Pizza & Bar postao je više od restorana – postao je simbol jedne nove gradske energije, spoj elegancije, kreativnosti i užitka koji se pamti. Njegov prostor odiše toplinom, a miris svježe pečenih pizza i zvuk smijeha ispunjavaju svaki kutak. Jesen u Molinu nije tek sezona, već doživljaj koji se živi svim osjetilima.
Na obali jezera, između mirisa kave i zvukova live glazbe, Mime’s stvara iskustvo zbog kojeg doručak postaje doživljaj, a večera – pravi gradski izlazak.
U studenom Esplanadin miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni spaja najbolje od oba svijeta – ručnu izradu talijanskog gelata i umjetnost miksologije, stvarajući senzacionalne kombinacije okusa koje prkose sezoni i redefiniraju užitak.
U srcu najljepše zagrebačke ulice, novi Dežman Bistro nudi potpuno privatno iskustvo – prostor rezerviran za jedno društvo po terminu, savršen za poslovne ručkove, manje edukacije, doručke i ekskluzivne večere, uz pažljivo osmišljene menije i vinsku kartu koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.
U svijetu u kojem se teretane pune već od ranog jutra, a proteini se miješaju kao kava u kuhinji svakog ambicioznog muškarca, često se zaboravlja da najvažniji mišić ne raste od utega, nego od hrane. Svaka serija, svako ponavljanje, svaki znojni dlan na šipci bezvrijedan je ako tijelo ne dobije ono što mu treba – gorivo prije treninga i materijal za obnovu nakon njega. Hrana nije nagrada, nije kazna i nije dodatak. Ona je srce svakog napretka, nevidljivi alat bez kojeg ni najbolji plan ni najskuplji suplement ne mogu napraviti ono što obećavaju. Muško tijelo, pogotovo tijelo koje se bori između posla, stresa, treninga i obitelji, ne traži ekstrem – traži ravnotežu, preciznost i razumijevanje vlastitog ritma.
Zagreb ove zime diše drugačije i priprema gastronomski comeback koji obećava uzbuđenje na svakom tanjuru. Noel zatvara godinu s velikim povratkom koji donosi novu energiju i novu priču. Prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom vraća Brunu Vokala u svoju kuhinju i najavljuje novi kreativni jelovnik od 14. studenog.
U vremenu koje nas neprestano vuče naprijed, sve je više onih koji pokušavaju pronaći način da se zaustave – barem na trenutak. Među njima su i oni koji su shvatili da ravnoteža ne dolazi iz novih trendova, nego iz povratka jednostavnosti. Upravo u toj potrebi za smirenjem, sok od cikle postao je tiha revolucija među onima koji vjeruju da zdravlje nije stvar estetike, nego svakodnevnog ritma. Na obiteljskom gospodarstvu OPG Rossi, taj se ritam pronalazi u zemlji, u radu rukama i u svakom plodu koji nastane iz nje.
U mjesecu u kojem se širom svijeta ponovno otvara razgovor o muškom zdravlju, Movember se nametnuo kao više od simboličnog uzgoja brkova. Postao je ritual introspekcije, podsjetnik da briga o sebi nije luksuz nego nužnost, i trenutak u kojem se mnogi vraćaju osnovama – onim tihim, svakodnevnim odlukama koje oblikuju našu rutinu, ali i našu dobrobit. U tom se ozračju prirodno nameće i pitanje osobne njege, koje L’Occitane godinama tretira s posebnom ozbiljnošću, razvijajući proizvode koji poštuju kožu jednako kao i prirodu iz koje crpe inspiraciju. Ove jeseni upravo se ta filozofija otkriva u novom svjetlu, zahvaljujući opsežnom rebrandingu koji je brendu dao pročišćen, luksuzniji izraz, bez odricanja od onog po čemu je uvijek bio prepoznat, autentične kvalitete i promišljene nježnosti prema okolišu.
Glumica je otkrila koliko joj je teško, ali i oslobađajuće bilo izgraditi život ispočetka te ispričala emotivan trenutak kada je prvi put ušla u svoj dom kao slobodna žena.
Movember donosi razgovor o zdravlju muškaraca u brojnim kampanjama i na brojnim platformama, a ovaj mjesec donosi i neočekivanu priču o muškarcima koji ulaze u središte razgovora o ljepoti.