Cheesecake u čaši pravi je ljetni desert – ukusan i glamurozan
Ovaj cheesecake u čašilako može pripremiti svaki početnik, a moramo naglasiti da najbolje izgleda poslužen u visokim čašama. Kad je ukrašavanje u pitanju sve je dozvoljeno – od orašastih plodova, naribane čokolade ili keksića pa sve do jestivog cvijeća.
Kako glasi recept za cheesecake u čaši, s okusom pistacija?
Sastojci za 4 porcije:
150 g Petit beurre ili Plazma keksa
40 g otopljenog maslaca
250 g hladnog mascarponea
175 g hladnog krem sira po želji
100 g hladnog slatkog vrhnja
2 žlice kreme od pistacija
Gornji sloj:
kupljeni namaz od pistacija
Priprema:
Za kremu sve sastojke za cheesecake stavite u zdjelu za miješanje i umutite u čvrsti snijeg (nije vam potreban dodatni šećer). Kekse sitno izdrobite i pomiješati s otopljenim maslacem. Napunite čaše otprilike do 1/3 smjesom od keksa i lagano pritisnite žlicom na dno čaše. Preko toga prelijte kremu i poravnajte. Namaz od pistacija malo zagrijte i prelijte preko svega. Ukrasite po želji. Ohladite najmanje 1 sat u hladnjaku (ne zamrzivaču) i poslužite!
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.