HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Veliki ste fan čokolade i slastica u kojima je glavni sastojak taj popularni “sastojak sreće”? Imamo odličnu vijest za vas! U trgovine lanca PLODINE stigle je čokolada brenda Next koja pruža luksuzno slatko iskustvo po sasvim povoljnoj cijeni. Čokolada Next novitet je na policama trgovina PLODINE, a nas je oduševila kako okusom tako i teksturom te bezbrojnim mogućnostima koje pruža.

Čokolada Next PLODINE

Stiže u pet okusa koja su i najpopularnija u svijetu među čokoljupcima: bijela, tamna, mliječna, lješnjak, kikiriki i grožđice, a kvalitetni sastojci u pločicama čokolade Next sljubljuju se u svilenkastu rapsodiju okusa koja poziva da se ponudimo još barem jednom kockicom više. Pa i još jednom…

Čokolada Next PLODINE

Next čokolada savršena je za izradu ovih pet preukusnih recepata

Proglasite ovu zimu sezonom čokolade i svaki tjedan isprobajte jedan recept koji će vam podići raspoloženje. Uz pomoć čokolada Next, bit će još ukusniji!

Jagode u smokingu od čokolade

Ovaj desert smatra se najromantičnijim na svijetu, a zaista ga je lako napraviti. Jagode u čokoladi ne moraju biti rezervirane samo za Valentinovo – možete ih pripremati s voljenom osobom na romantičnom spoju i pritom se ludo zabaviti, ili ih ponuditi uz šampanjac i Rose na djevojačkoj večeri ili ženskom druženju.

Čokolada Next PLODINE

Priprema:

Operite i papirnatim ručnikom osušite jagode, a zatim u mikrovalnoj pećnici rastopite tri vrste čokolade bijelu, mliječnu i tamnu i tri različite posudice koje dobro podnose toplinu. Jagode koje ste na peteljki proboli čačkalicama ili štapićima za roštilj pažljivo umočite u čokoladu i pustite da se osuše na masnom papiru za pečenje. Voila!

Čokoladni medvjedići u krevetiću od lisnatog tijesta

Koliko su slatki ovi medvjedići? Čokolada Next omogućit će vam da ih pripremite u samo dvadesetak minuta.

Čokolada Next PLODINE

Priprema:

Lisnato tijesto razrežite na pravokutnike, a zatim preklopite tako da izgledaju poput krevetića u koje zatim umetnite dvije kockice čokolade Next i keksić ili pahuljice u obliku medvjedića. Rubove doradite vilicom kako bi dobili udubine, a zatim premažite tijesto umućenim jajetom i sve zapecite prema uputama na omotu lisnatog tijesta.

PROČITAJTE: Brzo, zdravo i ukusno – Pet ideja za prefine snackove i deserte bez laktoze

Na kraju pospite šećerom u prahu i uživajte u pohvalama svojih gostiju.

Mousse s bijelom čokoladom

Stižu vam gosti u posljednji čas? Iznenadite ih svilenkastim desertom u čašama koji možete izraditi od samo dva sastojka.

Čokolada Next PLODINE

Priprema:

Nasjeckajte 30 grama bijele čokolade Next i rastopite je u mikrovalnoj pećnici. Istucite slatko vrhnje u pjenastu smjesu te dodajte rastopljenu čokoladu i rukom ju lagano umutite. Prebacite u visoke čaše i rashladite.

Tart od tamne čokolade s malinama

Da, uz ovaj recept iskazat ćete se kao vrhunski chef, a izradit ćete ga bez puno muke. To mi zovemo win-win situacija!

Čokolada Next PLODINE

Sastojci: 

  • 100 g malina,
  • 400 g Crne čokolade,
  • 1/2 žličice soli,
  • 200 g šećera,
  • 50 g pistacija,
  • 220 g Oreo keksa,
  • 50 g maslaca,
  • 500 g vrhnja za šlag.

Priprema:

Izdrobite Oreo kekse i pomiješajte ih s omekšalim maslacem te utisnite u kalup za tart.

Rastopite 400 g tamne čokolade, izmutite vrhnje za šlag, dodajte sol, izdrobljene pistacije i šećer te zatim svilenkasto umutite rastopljenu tamnu čokoladu.

Izlijte na podlogu, dobro rashladite i ukrasite malinama.

Cheesecake od bijele čokolade

Poznajete li nekoga tko ne voli cheesecake? Vjerujte nam, ovaj će svi obožavati!

Čokolada Next PLODINE

Priprema:

Za podlogu od keksa:

  • 125 g maslaca,
  • 250 g graham, petit ili plazma (izmrvljenih),
  • 3 žlice smeđeg šećera.

Za kremu:

  • 6 žlica šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 750 g svježeg krem sira,
  • 4 jaja,
  • 100 g bijele čokolade Next.

Izmrvite kekse, dodajte šećer i rastopljeni maslac, sve pomiješajte i utisnite u dno kalupa koji ste prethodno obložili masnim papirom. Stavite peći na 200°C – 5 minuta.

Za kremu odvojite žumanjke od bjelanjaka i izradite bjelanjke u čvrsti snijeg pa polako dodajte šećer, vanilin šećer i na kraju žumanjke. Zatim lagano umutite rastopljenu bijelu čokoladu i dodajte nekoliko kapljica limunova soka i po želji malo naribane korice pa opet nježno promiješajte.

Smanjite temperaturu u pećnici na 170 stupnjeva, izlijte na pečenu podlogu smjesu od sira i bijele čokolade pa stavite u pećnicu na još 20 minuta.

Ukrasite po želji i uživajte!

 

druge vijesti