Nije nam jasno zašto božićne kolače u obliku kuglica do sada nismo ukrašavali na ovaj način
Kako se ovoga nismo sjetili prije?
20 prosinca 202323:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Božićni kolači u obliku kuglica vaš su najdraži (najbrži) go-to recept? Zašto ih ove godine ne biste dekorirali ovako? Nije važno radite li Raffaello kolače, rum kuglice, kuglice s čokoladom i keksima ili bilo koji drugi sličan kolač – bitno je da sada znamo da ih možemo pretvoriti u male “kuglice za jelku” i to bez puno truda.
Ova ideja stiže s Instagram profila @jessiejanedaye i uistinu je preslatka!
Božićni kolači u obliku kuglica nikad nisu izgledali ovako dobro
Možete li zamisliti oduševljenje vaših gostiju kad na pladnju poslužite predivne kolače u obliku božićnih kuglica koje ste izradili bez puno muke, a uz puno zabave? Ovo je prava win-win situacija.
Dok vlasnica profila @jessiejanedaye predlaže da “odjenete” kuglice u različite boje šarenih jestivih mrvica, mi vas uvjeravamo da će i jedna vrsta biti dovoljna, uz još jedne jednobojne mrvice za čepić na vrhu.
Kako biste izbjegli da se djeca ili oni koji su popili koju čašicu kuhanog vina više ne ozlijede, umjesto kukica za kuglice za jelku predlažemo neku jestivu opciju poput slanih štapića ili eventualno papirnate slamke koju ste izrezali na jednake komade.
Ako još nemate omiljeni recept za kuglice isprobajte ovaj koji je uistinu superjednostavan, i pratite izradu u video objavi.
SASTOJCI:
1 velika žlica maslaca
400 ml kondenziranog mlijeka
25 grama kakao praha
šarene mrvice po želji
Neka vam božićni kolači ove godine budu posebno slatki!
U samom srcu Zagreba, nadomak glavnog trga, nalazi se mjesto koje ove jeseni živi punim plućima. Molino Pizza & Bar postao je više od restorana – postao je simbol jedne nove gradske energije, spoj elegancije, kreativnosti i užitka koji se pamti. Njegov prostor odiše toplinom, a miris svježe pečenih pizza i zvuk smijeha ispunjavaju svaki kutak. Jesen u Molinu nije tek sezona, već doživljaj koji se živi svim osjetilima.
Na obali jezera, između mirisa kave i zvukova live glazbe, Mime’s stvara iskustvo zbog kojeg doručak postaje doživljaj, a večera – pravi gradski izlazak.
U studenom Esplanadin miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni spaja najbolje od oba svijeta – ručnu izradu talijanskog gelata i umjetnost miksologije, stvarajući senzacionalne kombinacije okusa koje prkose sezoni i redefiniraju užitak.
U srcu najljepše zagrebačke ulice, novi Dežman Bistro nudi potpuno privatno iskustvo – prostor rezerviran za jedno društvo po terminu, savršen za poslovne ručkove, manje edukacije, doručke i ekskluzivne večere, uz pažljivo osmišljene menije i vinsku kartu koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.
U svijetu u kojem se teretane pune već od ranog jutra, a proteini se miješaju kao kava u kuhinji svakog ambicioznog muškarca, često se zaboravlja da najvažniji mišić ne raste od utega, nego od hrane. Svaka serija, svako ponavljanje, svaki znojni dlan na šipci bezvrijedan je ako tijelo ne dobije ono što mu treba – gorivo prije treninga i materijal za obnovu nakon njega. Hrana nije nagrada, nije kazna i nije dodatak. Ona je srce svakog napretka, nevidljivi alat bez kojeg ni najbolji plan ni najskuplji suplement ne mogu napraviti ono što obećavaju. Muško tijelo, pogotovo tijelo koje se bori između posla, stresa, treninga i obitelji, ne traži ekstrem – traži ravnotežu, preciznost i razumijevanje vlastitog ritma.
Zagreb ove zime diše drugačije i priprema gastronomski comeback koji obećava uzbuđenje na svakom tanjuru. Noel zatvara godinu s velikim povratkom koji donosi novu energiju i novu priču. Prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom vraća Brunu Vokala u svoju kuhinju i najavljuje novi kreativni jelovnik od 14. studenog.
U vremenu koje nas neprestano vuče naprijed, sve je više onih koji pokušavaju pronaći način da se zaustave – barem na trenutak. Među njima su i oni koji su shvatili da ravnoteža ne dolazi iz novih trendova, nego iz povratka jednostavnosti. Upravo u toj potrebi za smirenjem, sok od cikle postao je tiha revolucija među onima koji vjeruju da zdravlje nije stvar estetike, nego svakodnevnog ritma. Na obiteljskom gospodarstvu OPG Rossi, taj se ritam pronalazi u zemlji, u radu rukama i u svakom plodu koji nastane iz nje.
U mjesecu u kojem se širom svijeta ponovno otvara razgovor o muškom zdravlju, Movember se nametnuo kao više od simboličnog uzgoja brkova. Postao je ritual introspekcije, podsjetnik da briga o sebi nije luksuz nego nužnost, i trenutak u kojem se mnogi vraćaju osnovama – onim tihim, svakodnevnim odlukama koje oblikuju našu rutinu, ali i našu dobrobit. U tom se ozračju prirodno nameće i pitanje osobne njege, koje L’Occitane godinama tretira s posebnom ozbiljnošću, razvijajući proizvode koji poštuju kožu jednako kao i prirodu iz koje crpe inspiraciju. Ove jeseni upravo se ta filozofija otkriva u novom svjetlu, zahvaljujući opsežnom rebrandingu koji je brendu dao pročišćen, luksuzniji izraz, bez odricanja od onog po čemu je uvijek bio prepoznat, autentične kvalitete i promišljene nježnosti prema okolišu.
Glumica je otkrila koliko joj je teško, ali i oslobađajuće bilo izgraditi život ispočetka te ispričala emotivan trenutak kada je prvi put ušla u svoj dom kao slobodna žena.
Movember donosi razgovor o zdravlju muškaraca u brojnim kampanjama i na brojnim platformama, a ovaj mjesec donosi i neočekivanu priču o muškarcima koji ulaze u središte razgovora o ljepoti.