HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Tko ne bi htio svoj stol ili šank u kuhinji ukrasiti slatkim, božićnim iznenađenjem pod nazivom kućica od keksa? Takozvana gingerbread house, odnosno kućica od keksa sve je popularnija i u Hrvatskoj, najviše i zahvaljujući polugotovim jestivim kućama koje anas možemo nabaviti u trgovinama kao što je Ikea.

Ipak, jednom kad krene slaganje i ljepljenje, izrada kućice za mnoge postaje noćna mora, a rezultat je sve samo ne čarobno remek-djelo iz Hallmarkovih filmova.

Ako ste se i vi mučili s izradom ovakvih kućica, a ove godine želite u toj slatkoj igri briljirati, donosimo pet fenomenalnih savjeta žene koja profesionalno izrađuje medenjake i kućice od keksa, a na samom kraju možete pogledati i njezin video. Krenimo!

Savršena kuća od keksa gradi se ovako:

Prije svega, pobrinite se da imate dovoljno vremena za ovaj projekt i sve sastojke, a zatim dobro operite ruke, stišajte zvuk za notifikacije na mobitelu, pustite božićne pjesme i probudite božićnog vilenjaka u sebi. Uz ove savjete lako ćete pobjediti na svakom natjecanju jestivih božićnih kućica!

Osmislite temu prije ukrašavanja

Nemojte mahnito lijepiti ukrase, kekse i bombone te šarati po kućici bez ikakvog reda. Koja je tema i vizija?

Dekorirajte zidove prije nego složite kućicu

Kako se toga nismo dosjetili prije? Zidove je lakše dekorirati kad nisu u 3D izdanju pa svaki zasebno ukrasite, pričekajte da se sve dobro osuši i tek onda “zalijepite zidove”.

Dodajte prozore

Kako? Izdrobite prozirne bombone, a zatim položite strane svoje kućice na pladanj na koji ste stavili papir za pečenje. U prozore ubacite izmrvljene bombone i pecite na 200 stupnjeva desetak minuta. Zagladite i pričekajte da se osuše!

Stavite božićne lampice u kućicu

Tako ćete dobiti dojam da je uistinu prava. Nemojte zaboraviti ugasiti svjetla kad idete spavati!

Zabavite se!

Slažemo se, dekoriranje božićne kućice od keksa može biti stresno no nemojte zaboraviti da to radite kako bi u svoj dom unijeli božićni duh i veselje.

I za kraj, pogledajte odličan video koji će vam sigurno poslužiti kao inspiracija.

@judys_gingerbread Tag me when you win 😘 #gingerbread #gingerbreadhousecompetition #gingerbreadhousechallenge ♬ Underneath the tree – ❀

druge vijesti