HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Kulturni program počeo je ispred HNK, gdje su uzvanicima dobrodošlicu poželjeli članovi folklornog ansambla Lado i prikazali primjer bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Posebno za ovu prigodu, gostima iz Europe pokazali su tradicijski ples i pjesmu uz koje se nekoć početkom ljeta obilazilo domove i zazivalo obilan urod te svako dobro. Koreograf je bio Zvonimir Ljevaković, a za glazbenu obradu zaslužan je Emil Cosetto.

Sanja Musić Milanović

Sanja Musić Milanović oduševila kulturnim programom

Nakon prikaza hrvatske tradicije, prvim damama i gospodi prikazan je suvremeni balet i to ekskluzivno jedan dio baletnog triptiha čija će premijera biti tek u lipnju. Solisti baleta HNK – Kornel Palinko, Natalia Kosovac, Miruna Miciu, Takuya Sumitomo, Rieka Suzuki i Simon Yoshida – izveli su baletnu točku Scratch za koju je glazbu skladao Davide „Boosta“ Dileo, a koreografirao Massimilliano Volpini.

Sanja Musić Milanović

Tijekom kulturnog programa u HNK, koji je bio zatvoren za medije, supružnicima europskih čelnika predstavljeni su i neki od najboljih hrvatskih kreatora šešira, nakita i, naravno, kravata, izvornog hrvatskog modnog dodatka koji se već u 17. stoljeću iz naših krajeva proširio Europom i svijetom. Nije to bila obična revija, već plesni performans u foajeu HNK, a koji su izvele plesačice suvremenog plesa iz PC Tala.

Sanja Musić Milanović

Supružnicima europskih čelnika predstavljeni su primjerci Kobali šešira, zatim CROATA kravate AuHRum koje je također posebno za ovu prigodu dizajnirao Nenad Sovilj – jedinstvena u svijetu jer je izrađena od 24-karatnih zlatnih niti omotanih oko svilene jezgre koje uz pomoć visoke tekstilne tehnologije trajno čuvaju svoj sjaj – te nakit Maria Nokaja koji je kreirao posebnu kolekciju pozlaćenih srebrnih broševa za prve dame koje su sudjelovale na samitu. Broševi u obliku slova „O“ zapravo su zaštitni znak samita koji se bavio prevencijom debljine u djece i tijekom samita nosile su ga sve prve dame.

Sanja Musić Milanović

druge vijesti