HELLO
Stipe Vukšić

Ryan Gosling i Emily Blunt imaju mnogo razloga za slavlje svojim novim filmom — uključujući i poseban rekord!

The Fall Guy – u režiji Davida Leitcha i adaptaciji Drewa Pearcea iz istoimene hit serije iz 1980-ih prikazuje eksplozije, jurnjave automobilima i padove s vrtoglavih visina, a sve zahvaljujući nevjerojatnom radu kaskadera.

Na posebnoj projekciji filma održanoj u srijedu u Los Angelesu, Gosling (43) i Blunt (41), uručili su Loganu Holladayu Guinnessov svjetski rekord: za najviše preokretanja u automobilu.

Kaskaderska postignućima su među onima koja Guinnessova knjiga rekorda prati, a svake godine se objavljuju novi rekordi. U 2015. je, na primjer, film o Jamesu Bondu Spectre ostvario rekord za najveću filmsku eksploziju.

Ryan Gosling i Emily Blunt glume zajedno u novome filmu o kaskaderu

Holladay (34), radio je na vratolomijama u desecima projekata, uključujući filmove Logan, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw i Nope. U filmu The Fall Guy, koji je sniman na plažama Australije 2022., postigao je “nevjerojatnih osam i pol preokretanja” u automobilu, prema priopćenju Universal Picturesa.

PROČITAJTE: Glumci i vratolomije – Tko ih izvodi sam, a tko ne?

Preokretanje, odnosno cannon roll, klasična vratolomija koja datira iz ranih dana kinematografije, uključuje postavljanje aparata nalik topu ispod automobila koji puca prema tlu. Kako vozilo postigne zadanu brzinu, mehanizam se aktivira i tjera automobil u niz okretanja,” nastavlja se.

Holladayevih osam i pol okreta “nadmašilo je prethodni rekord kaskadera Adama Kirleya, koji je imao sedam preokretanja tijekom snimanja Casino Royalea iz 2006. godine.”

Kada sam saznao da The Fall Guy kreće u produkciju, znao sam da moram biti dio toga,” rekao je Holladay u izjavi.

Nakon dva treninga i jednog pravog pokušaja, ostao nam je jedan auto i jedan pokušaj“, rekao je o topovima. Nakon što sam pogodio osam i pol, “imao sam prilično dobar osjećaj da sam srušio rekord jer se činilo da vrtnja nikada neće prestati. Bio je to nadrealni trenutak i nevjerojatno sam ponosan na ono što je tim postigao.”

U filmu The Fall Guy Ryan Gosling glumi glavnu ulogu kao kaskader Colt Seavers, dok Emily Blunt glumi Jody Moreno, redateljicu koja ga je prisiljena angažirati. Kao što je Entertainment Weekly otkrio u prosincu, u filmu se pojavljuju mnogi kaskaderi s kojima je Gosling radio na drugim akcijskim projektima.

Uz impresivan kaskaderski tim, u filmu The Fall Guy glume Hannah Waddingham kao filmska producentica, Winston Duke kao koordinator kaskadera, Aaron Taylor-Johnson kao drski glavni glumac — koji nestaje, pokrećući događaje u priči — i Stephanie Hsu kao njegova pomoćnica.

Leitch je za EW rekao da je kaskadere smatrao “nindžama filmskog biznisa” i želio je preraditi seriju The Fall Guy u dugometražni hommage njihovom zanatu.

Oni su ti koji doista čine da se magija dogodi“, rekao je redatelj. “Samo sam mislio da je vrijeme da ispričam priču iz njihove perspektive.”

Ryan Gosling i Emily Blunt prošlo su ljeto bili u konkurentskim filmovima, a sada glume zajedno

Na nedjeljnoj 96. dodjeli Oscara, gdje su Gosling i Blunt bili nominirani u sporednim glumačkim kategorijama za Barbie i Oppenheimera, njih su dvoje prezentirali kratki film koji je odavao počast umijeću kaskadera kroz povijest.

Ta je zajednica, rekao je Ryan,bila ključni dio naše industrije od početka kinematografije“, dok je Emily kaskadere nazvala “neopjevanim herojima” Hollywooda.

The Fall Guy u kina dolazi 2. svibnja.

druge vijesti