HELLO
Stipe Vukšić

Još samo nekoliko tjedana dijeli nas od izlaska filma Furiosa, a filmski kritičari već su počeli dijeliti reakcije na dugo očekivani film, prednastavak hita Mad Max: Fury Road, u kojemu je Furiosu glumila Charlize Theron.

Anya Taylor-Joy je na velikoj press turneji u sklopu koje ide od premijere do premijere po svijetu, a zadnje je bila u Mexico Cityju.  Istoga dana, u ponedjeljak, Chris Hemsworth, koji također glumi u filmu, bio je gost na Met Gali prvi put u životu.

Kritičari slave spektakularni epski film Furiosa

Furiosa: A Mad Max Saga imat će premijeru u Cannesu 15. svibnja, a 24. svibnja kreće u regularnu kinodistribuciju u SAD-u. Kritičari su već gledali film te dobili dopuštenje da objave svoje impresije.

Dakle, što kažu o filmu?

Film je dobio opise “eksplozija“, “snažan akcijski film u svom apsolutno najboljem izdanju“, “vizualna gozba i spektakularno čudo” i “epski film“.

Film Furiosa ima težak zadatak nadmašiti prethodnika

Kritičari primjećuju da je film drugačiji od filma Mad Max: Fury Road, ali čini se da dobiva jednake pohvale. Taj film s Tomom Hardyjem i Charlize Theron u glavnim ulogama, koji je izašao 2015., kritičari su nazvali jednim od najboljih akcijskih filmova u povijesti te ima 97 % pozitivnih recenzija na stranici Rotten Tomatoes. Bio je nominiran za čak 10 Oscara, uključujući i najbolji film, a osvojio ih je šest. Ipak, na blagajnama je bio zaradio „samo“ 380 milijuna dolara na budžet veći od 150, što se smatralo podbačajem.

U slučaju Fury Roada i Furiose, riječ je, naravno, o nastavcima jedne od najpoznatijih trilogija svih vremena, Mad Max, koja je početkom 1980-ih proslavila Mela Gibsona. I iza tih filmova i iza Furiose stoji australski redatelj George Miller.

druge vijesti