HELLO
Stipe Vukšić

Venom 3, najnoviji dio serijala koji je jedina svijetla točka Sonyjevog „Spider-Man univerzuma bez Spider-Mana“ sada ima službeni naslov i datum izlaska.

Venom: The Last Dance (Posljednji ples) redateljice Kelly Marcel stiže u kina 25. listopada, objavio je Sony u utorak. U glavnim ulogama su glavna zvijezda Tom Hardy, Juno Temple i Chiwetel Ejiofor, film je bio bez naslova i pomaknut je za dva tjedna u odnosu na prethodni datum prikazivanja 8. studenog.

Osim što je režirala film, Marcel je napisala scenarij, a za priču su zaslužni ona i Hardy.

Venom 3 dio je neobičnog filmskog univerzuma

Ako nekome nije posve jasno (a razumijemo), ovaj film ne pripada Marvelovom filmskom univerzumu kao većina filmova o likovima iz njihovih stripova. Marvel je još početkom 2000-tih prodao Sonyju prava na Spider-Mana i sve likove povezane s njime, u trenutku kada je tvrtka bila pred bankrotom. U međuvremenu, stvorili su najuspješniji filmski brend dosad, Marvelov filmski svemir (MCU), a kako bi u njega ubacili Spider-Mana, dogovorili su se za dijeljenje sa Sonyjem.

Ukratko, Sony dobiva postotak od svakog MCU filma u kojem se pojavljuje Spider-Man Toma Hollanda, a osim toga ima i pravo za kreiranje svojih filmova koji nisu povezani s Marvelovim univerzumom, a u njima se pojavljuju likovi iz Spider-mana. Komplicirano, znamo.

Najuspješniji od takvih filmova bio je Venom s Tomom Hardyjem iz 2018., koji je režirao Ruben Fleischer, a u glavnoj je ulozi jedan od najpopularnijih Spider-Manovih negativaca Venom, koji je u ovoj interpretaciji postao anti-junak.

Andy Serkis preuzeo je redateljske dužnosti na nastavku filma Venom: Let There Be Carnage iz 2021. Kelly Marcel debitira kao redateljica nakon što je napisala scenarije za oba ranija filma.

Venom 3 izlazi u istom terminu kao prethodna dva, prilično uspješna, nastavka

Ovo će sada biti treći film o Venomu koji će se pojaviti u kinima u listopadu, a termin prije Noći vještica dobro je funkcionirao za franšizu. Prvi film premašio je 850 milijuna dolara na box officeu, dok je nastavak premašio 500 milijuna dolara unatoč tome što je izašao u vrijeme dok su još u nekim državama bile na snazi mjere protiv koronavirusa.

tom hardy venom 3

Tom Hardy glavna je zvijezda serijala Venom.FOTO: Profimedia

Tom Hardy je u studenom na Instagramu objavio da je produkcija filma, najavljenog kao posljednji u serijalu, nastavljena nakon pauze zbog prošlogodišnjeg štrajka glumaca. Projekt je prvotno bio planiran za lipanj ove godine, ali je kasnije pomaknut za studeni.

U svom postu u studenom, Hardy je nazvao film “posljednjim plesom” i dodao da se posao “ne čini tako teškim kada volite ono što radite i kada znate da imate sjajan materijal i podršku sa svih strana, sjajan tim.”

druge vijesti