HELLO
Stipe Vukšić

Obožavatelji serijala Mad Max 24. svibnja dobit će novu poslasticu. Furiosa: A Mad Max Saga, prednastavak filma Mad Max: Fury Road iz 2015., dolazi u kina, a u glavnim će ulogama biti Anya Taylor-Joy kao naslovna junakinja i Chris Hemsworth.

Dvoje glavnih glumaca pojavilo se na CinemaConu u Las Vegasu u utorak kako bi predstavili film, a pridružio im se i redatelj George Miller.

Prema službenom sinopsisu, postapokaliptični epski film je “potpuno nova originalna, samostalna akcijska avantura koja će otkriti podrijetloImperatorice Furiose, koju je u filmu iz 2015. utjelovila Charlize Theron.

Film Furiosa uskoro dolazi u kina, a glavni glumci su počašćeni što postaju dio legendarne franšize

Prolazeći kroz Pustopoljinu, nailaze na Citadelu kojom upravlja Besmrtni Joe. Dok se dvoje tirana bore za dominaciju, Furiosa mora preživjeti mnoga iskušenja kako bi pronašla put kući.”

Ovo je priča o nemilosrdnoj predanosti jedne žene nadi”, rekla je Taylor-Joy, koja je pohvalila posvećenost detaljima redatelja Millera.Jedva čekam vidjeti ovaj svijet ostvaren na stvarno velikom platnu.”

film furiosa

Anya Taylor-Joy, redatelj George Miller i Chris Hemsworth predstavili su film.FOTO: Profimedia

Igrati Furiosu bila je “čast“, dodala je. “Zaljubila sam se u nju na način na koji ju je Charlize prikazala i nisam mogla ni zamisliti da ću imati ovu priliku. Dakle, hvala ti, George!”

Hemsworth je rekao da je pridruživanje Millerovom filmskom svemiru ostvarenje sna. “Odrastao sam gledajući serijal Mad Max. Gledao sam filmove uvijek iznova s tatom, a George Miller je bio božanska figura ne samo u svijetu filma, već i u mom kućanstvu“.

Anya Taylor-Joy rekla je da je ovo najkrvaviji film u njezinoj karijeri dosad

U razgovoru za IndieWire 2022., Taylor-Joy se našalila da je Furiosanajprljavija i najkrvavija stvar“ u kojoj je ikad bila, “što nešto govori“.

Tada je dodala: “Bila sam na drugom planetu posljednjih sedam mjeseci. Mislim da moram sjesti i pokušati probaviti ono što se dogodilo.”

film furiosa

Anya Taylor-Joy kaže da je ovo najkrvaviji projekt na kojemu je do sada radila.FOTO: Profimedia

Franšiza Mad Max, koju su kreirali Miller i producent Byron Kennedy, pokrenuta je 1979. s Melom Gibsonom u naslovnoj ulozi. Uslijedila su dva nastavka, Road Warrior iz 1981. i Beyond Thunderdome 1985. Trideset godina kasnije izašao je nastavak Fury Road, koji je osvojio šest Oscara te bio nominiran za najbolji film, a u njemu je naslovnu ulogu tumačio Tom Hardy.

druge vijesti