Jesu li obilni obiteljski ručkovi i večere tijekom ovih blagdana ostavili trag na vašoj figuri? Na kraju blagdana dobar je izbor isprobati detoksikacijsku dijetu: evo laganih namirnica koje možete konzumirati kako biste pročistili svoje tijelo.
Voće i povrće odlična je zamjena za rafinirane ugljikohidrate, a nadutost najbolje rješavaju tuna i losos
Kao što sve dijete preporučuju, tako je i za pročišćavanje nakon Božića potrebno unositi obilje voća i povrća.
Bez obzira na to jedete li ih sirove, kuhane, pirjane ili na pari, važno je samo da te namirnice zamijene rafinirane ugljikohidrate. Na taj ćete način biti siti, a pritom ćete se osjećati lagano.
Osjećate se naduto nakon blagdana i ne znate kako to riješiti? Najbolje je jesti obilje tune i lososa.
To su proizvodi bogati omega-3 masnim kiselinama koje reguliraju metabolizam, ubrzavajući prijelaz hrane iz želuca u crijeva prirodno pružajući osjećaj sitosti.
Sir je iznenađujuće dobar izbor
Navikli smo misliti da je sir visokokaloričan proizvod, ali istina je da može biti savršen za pročišćavanje nakon blagdana. Najbolje je odabrati prirodan proizvod bez dodataka i konzervansa, napravljen od svježeg mlijeka, idealan za jačanje mišićne mase i regulaciju rada probavnih enzima.
Izbor se kreće između tvrdih i polutvrdih sireva, bilo da je riječ o ementaleru, edameru ili kozjem siru.
Tajna je u kombiniranju sira sa zdravim načinom života i uravnoteženom prehranom, čime ćete lako uživati u svim prednostima koje pruža vašem tijelu.
Kako skinuti kile nakupljene tijekom blagdana?
Kako biste se oprostili od suvišnih kilograma nakupljenih tijekom blagdana, potrebno je svesti unos aditiva i šećera na minimum. Stoga izbjegavajte gotova jela – bolje je pripremiti nešto domaće, začinjeno začinima poput ružmarina, timijana, kima, kurkume i đumbira.
Također obilno koristite češnjak i luk jer imaju nevjerojatna svojstva pročišćavanja.
U detoksikacijskoj dijeti ne smije izostati čaša vode s limunom koju trebate popiti čim se probudite: pomaže u pročišćavanju tijela i pokretanju metabolizma. Bolje je izbjegavati čaj, kavu, gazirana pića i voćne sokove, sve tvari bogate šećerima, te radije birati vodu. Idealno je popiti barem dvije litre vode dnevno, i to ne previše hladne – neka bude na sobnoj temperaturi.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
U svijetu mode, gdje se vizije mijenjaju brže nego se ispisuju trendovski manifesti, odlazak darija vitalea iz versacea u manje od godinu dana djeluje poput munje koja nakratko rasiječe nebo pa nestane, ostavljajući za sobom više pitanja nego odgovora. Njegov kratki mandat pretvorio se u fantastično zgusnutu priču o ambiciji, industrijskim tektonskim poremećajima, estetskim sudarima i suptilnim političkim turbulencijama koje rijetko dospiju na površinu. A ipak, svaki detalj otkriva novu perspektivu o tome kako se velika modna kuća nosi s vlastitom prošlošću i budućnošću, pogotovo u trenutku kad promjena vlasništva neminovno pomiče sve unutarnje kotačiće.
Američka voditeljica otvoreno podržala zakon koji će zabraniti korištenje društvenih mreža mladima do 16 godina i poručila da taj potez štiti djecu od ovisnosti, pornografije i gubitka socijalnih vještina.