Gosti su se najavili u zadnji čas, a vi ne znate što biste ponudili? Prije nego što počnete panično tražiti slastičarnicu koja dostavlja do vaše adrese, pogledajte imate li sastojke za brzinski, a preukusan čokoladni mousseprema receptu jednog od nama omiljenih chefova s društvenih mreža, Lea Jurešića.
Čokoladni mouse za samo pet minuta
Jeste li znali da se čokoladni mousse nekoć nazivao “čokoladnom majonezom”? Ovaj neodoljivo pahuljast desert rođen je u Francuskoj, a osmislio ga je Henri Toulouse-Lautrec krajem 19. stoljeća.
Bilo da ga radite za goste, za obitelj nakon ručka ili za sebe – za savršenu večer uz dobru novu knjigu, ovaj čokoladni mousse neće vas razočarati. Evo kako ga napraviti!
Recept za čokoladni mousse:
Sastojci:
40 g mlijeka
130 g slatkog vrhnja
210 g crne čokolade
170 g bjelanjaka
15 g šećera
Postupak:
Mlijeko i vrhnje zagrijati i preliti preko čokolade. Promiješati.
Bjelanjke istući u snijeg zajedno sa šećerom.
Obje smjese sjediniti i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati da se stisne.
Alternativno 20-ak minuta u freezeru te 1-2 h u hladnjaku.
Kockaste kroasane više nećemo gledati samo na Instagramu. Popularna pekarnica u svoju ponudu uvodi kockasti kroasan s najboljim punjenjem - svima omiljenom Nutellom.