HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Kad je talijanska kuhinja u pitanju, u svojim domovima na razne načine radimo razne verzije slavnih jela koje možemo pojesti i u brojnim talijanskim restoranima diljem Lijepe naše. Ipak, dok mnogi od nas vole komplicirati s kuhanjem tjestenine, pravi Talijani uvijek nas iznova podučavaju da je – manje uvijek više. Takozvana talijanska “cucina povera” i nastala je usred neimaštine i temelji se na nekoliko namirnica koje su nekoć bile dostupne talijanskim nonama kako bi prehranile svoju obitelj, a Talijani naglašavaju kako su najjednostavnija jela i danas naukusnija. Talijanski chef kojeg obožavamo pratiti na Instagramu pod profilom @our_cookingjourney, Francesco Mattana, otkrio je svoj omiljeni talijanski recept za tjesteninu te snimio video u kojem objašnjava pripremu korak po korak.

talijanski recept za tjesteninu hello magazine croatia hrvatska tjestenina s rajčicom

Talijanski recept za tjesteninu koji ćete uvijek ponavljati iznova

“Mnogi od vas me još uvijek pitaju ‘koja je tvoja omiljena tjestenina’? To je jedan i jedini špageti al pomodoro!”, govori zgodni talijanski chef Francesco na početku videa.

PROČITAJTE: Leo Jurešić ostvario je naše snove i otkrio recept za jafa kekse iz kućne radinosti

“Očito je da kvaliteta sastojaka ovdje mora biti najbolja kako bi se postigao nevjerojatan rezultat. Morate kupiti najbolje kvalitetno ekstra djevičansko maslinovo ulje koje možete pronaći. Ako ne kupite pravu tjesteninu, ne možete napraviti dobro jelo, stoga morate kupiti i najbolju vučenu suhu tjesteninu. Ovdje sam koristio mješavinu cherry rajčica”, naglasio je chef.

Evo popisa sastojaka za dvije porcije:

  • 200 g špageta
  • 300 g miješanih cherry i baby plum rajčica
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Svježi bosiljak
  • 3 češnja češnjaka
  • Grana Padano sir

talijanski recept za tjesteninu hello magazine croatia hrvatska tjestenina s rajčicom

Pogledajte recept za talijansku tjesteninu u video obliku:

druge vijesti

zagreb film festival

Boris T. Matić za HELLO!: “Neskromno mogu tvrditi da smo jako utjecali na promociju hrvatskog filma vani”

"Najteže je bilo pred 5 godina kada je gradonačelnik s preko 200 optužnica čije ime ne volim izgovarati, bespotrebno zbog nekih tuđih privatnih interesa zatvorio naš dom kino Europa kojeg smo uspješno vodili 11 godina i za što smo dobili nagradu kao najbolje art kino u Europi – svojevrsnog kino Oscara, a onda se ubrzo dogodila i pandemija, potres, jačanje streaming platformi što je izazvalo pojavu jako puno izazova koji su mogli uzdrmati ZFF."

Glazba/Festivali

18 listopada 2024