Treba li ketchup držati u hladnjaku? Popularni proizvođač otkrio odgovor
Držite li vi svoj ketchup na polici u kuhinji ili u hladnjaku? Evo što je ispravno!
03 srpnja 202311:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Gdje držati ketchup? Ova tema poprilično je zbunjujuća, a svako kućanstvo ima svoj odgovor. Mnogi ketchup drže u hladnjaku jer smatraju da je to jedini pravi način za čuvanje ovog popularnog proizvoda, dok ga drugi smatraju artiklom kojem je mjesto na kuhinjskoj polici.
Loading ...
U dućanima ketchup ne stoji u hladnjaku, u restoranima ga također možemo vidjeti kako satima stoji na stolu. Još kad tome dodamo bezbrojne američke filmove u kojima konobari u zalogajnicama na kraju dana trebaju “vjenčati ketchup”, odnosno sve ostatke iz staklenki na stolovima preliti u jednu staklenku, zaista nije jasan odgovor na pitanje gdje ga skladištiti.
“Samo da znate. Ketchup ide u hladnjak!!!!!” napisala je slavna tvrtka u kratkom, ali jasnom tweetu prošli tjedan na popularnoj društvenoj mreži.
Ketchup anketa donijela je zanimljive rezultate
Nakon tog tweeta javili su se brojni zbunjeni fanovi koji su napisali kako ketchup nikad nisu držali u hladnjaku te su zatražili odgovor na pitanje – zašto u dućanima ketchup stoji na polici, ako mu je mjesto u hladnjaku.
Iz slavne tvrtke na to su odgovorili anketom s temom: “Gdje vi držite vaš ketchup? Jer bi to morao biti hladnjak”.
Na anketu je odgovorilo više od 9 000 fanova, od kojih je 60 posto reklo kako ketchup drže u hladnjaku, a 40 posto da ga drže izvan hladnjaka.
“Zbog svoje prirodne kiselosti, ketchup je stabilan na polici”, rekao je brend. Ovo objašnjava zašto se proizvod ne nalazi u rashladnom dijelu vaše trgovine. Međutim, tvrdimo da bi ga potrošači trebali hladiti u hladnjaku nakon otvaranja kako bi se održala kvaliteta proizvoda.”, objasnili su iz poznate tvrtke.
Zagrebački restoran Zinfandel's sa svojom prekrasnom terasom Oleander i zadivljujućim pogledom na grad i ovog proljeća postaje nezaobilazna oaza za istinske gurmane. Novi à la carte jelovnik oduševit će vas zavodljivim okusima, kreativnim spojevima i preciznim tehnikama pripreme.
U svijetu gdje se prehrambeni izbori sve više odražavaju naše vrijednosti i težnje za zdravijim planetom, Argeta s ponosom predstavlja svoju liniju bezmesnih namaza.
Iskoristite travanjski popust u Tisak trgovinama i nabavite svoj BRITA vrč ili bocu po povoljnoj cijeni. Akcija se odnosi na vrč Marella XL s 3 MAXTRA filtera (dostatno za tri mjeseca filtracije) i BRITA bočice Active i Vital.
Sanjate o Italiji, guštanju na balkonu starinskog hotela s pogledom na more, dok vas na stolu čeka zdjela špageta i slavni narančasti napitak? Ovaj sladoled dovest će vas korak bliže tom snu.
Malo što može parirati klasičnim palačinkama koje su radile naše bake i mame, no ako nekad poželite nešto drukčije, mekanije i više “pahuljasto”, dobar izbor su američke palačinke. U nastavku donosimo pet recepata za zdravu verziju američkih palačinki!
Prema stručnjacima za prehranu, ključne zdravstvene promjene često proizlaze iz dodavanja nutritivno bogatih namirnica umjesto iz ograničavanja određenih skupina namirnica.
Naranča je zimsko voće okruglog oblika i narančaste boje popularno zbog svoje prirodne slatkoće i vitamina C, a ima mnogo više prednosti nego što mislite!
Koliko god se trudili, ni slana ni slatka jela ne idu vam od ruke, a ako ćete biti iskreni, dugi boravak u kuhinji ne predstavlja vam baš nikakvo zadovoljstvo? To ne znači da ne možete iznenaditi goste šarmantnim dekoracijama!
Nikolina Antić i Ivan Teur nedavno su preuzeli zagrebački restoran SquareOne Experience Bar & Restaurant i podigli ga na novi nivo. Za HELLO! Croatia Nikolina govori o promjenama u lokalu, svojoj go-to modnoj kombinaciji za posao, jelima s menija koje bi preporučila svakome i nadolazećim izborima.
Ako ste gledali reality show Keeping Up With The Kardashians, poznato vam je da mama Kris najviše voli pripremati tjesteninu pod nazivom "pasta primavera" za svoju obitelj.
Ovi recepti s čokoladom osvojit će vaše ukućane i goste, a najbolje od svega je što smo pronašli fantastične nove čokolade koje će im pružiti nezaboravan okus. Čokolada Next novost je na policama PLODINA i novak na policama naše smočnice bez kojeg više ne želimo zamisliti tjedan.
Vjerujemo da se na listi odluka mnogih nalazi želja za boljom formom i redovitim odlascima u teretanu, no to ne znači da ne smijete uživati u takozvanoj hrani za utjehu - s mjerom.
Odbrojavanje je počelo, svi su se okupili oko vas,a vi se mučite s tvrdoglavim čepom boce od šampanjca i molite da neće završiti nekome u naočalama? Taj scenarij ove godine vaši gosti neće gledati.
Sve obožavatelje bakalara koji nemaju puno vremena, poznata voditeljica razveselila je snimkom u kojoj objašnjava kako brzo priprema to tradicionalno blagdansko jelo.
Kad se otvara, gdje će biti smješten i koja iznenađenja Zagrepčanima pripremaju Slovenke zbog čijih slastica mnogi odlaze na izlet u Ljubljanu, doznajte u nastavku.
Hrvatski luksuzni gelato PRI SUNCU, iza kojeg sa svojim timom stoji mlada poduzetnica Nina Šarić, oduševljava na prvi zalogaj a u ovu slatku priču uključeno je puno više od same konzumacije omiljenog ledenog deserta.
Ako ste i vi veliki fan purice s mlincima, a stalno tražite načine na koje ćete tradicionalne recepte pripremiti na novi način, ova ideja će vas oduševiti!
Ako vam se činilo da jela u fast foodu imaju više kalorija nego što tvrde, izgleda da ste u pravu. Istraživanje u Engleskoj pokazalo je da je način mjerenja kalorija često pogrešan.
Vijest da ćemo uskoro jesti sladoled Sisters Kurtoš u Zagrebu oduševila je brojne sladokusce koji su zbog kreativnih slastica slovenskih sestara rado posjećivali Ljubljanu. Evo što smo sve doznali!
Pizza&bar La passione uistinu je nešto posebno. Dok uživate u originalnoj talijanskoj pizzi možete upijati vrevu šarmantnog Britanca, ili sjesti u lokal pizzerije preko puta Britanca na adresi Ilica 67, kojeg krasi vrhunski moderan dizajn s detaljima i natruhama tradicije.
Jesen je razdoblje u kojem cimet i slični "topli začini" caruju, a cimet rolice apsolutan su hit u cijelom svijetu. Hrvatska influencerica Domaćica Sanja ima recept za najmekše rolice koje će oduševiti i najzahtjevnije.
Na Britancu se otvorio pizza bar u kojem se vješto i s puno ljubavi rade najfinije talijanske pizze, a mi smo isprobali Napoletanu i još neka "slavna imena" koja su nas osvojila.
Amal Clooney nije vješta u kuhinji pa gotovo svaki obrok za nju i slavnog supruga priprema Viviana Frizzi koja je otkrila što se nalazi na tanjuru slavne odvejtnice.
Obožavate li i vi jesti kukuruz? Slavni glumac Stanley Tucci otkrio je način na koji ga priprema, i moramo priznati da je toliko jednostavan da je genijalan.
Nedavno smo s vama podijelili recept za kućnu izradi hita Pumpkin Spice Latte, a sada donosimo jedan drugi Starbucks okus, koji još brže možete pripremiti u svom domu.
Voda je temeljni resurs bez kojeg ne možemo preživjeti. Međutim, čistoća i kvaliteta vode koju konzumiramo često su pod utjecajem različitih štetnih tvari koji mogu utjecati na njen okus i kvalitetu.
Znate li kako je nastao Creme brulee? Slavni desert s tvrdim gornjim dijelom i mekom unutrašnjosti, legenda je francuske kuhinje, ali i često spominjana slastica u svijetu pop kulture.
Kava s bundevom prije desetak godina Hrvatima je zvučila nezamislivo, no nakon brojnih serija i filmova koji su joj dodali na popularnosti, i mi smo je počeli naručivati na putovanjima.
Kava nije samo napitak - ona je ritual i nema ničeg boljeg od toga da svakoga dana mentalno odmorite uz zabavu kod odabira kapsula, boja, jačine i intenziteta.
Proslavljeni talijanski chef Bobo Cerea kuhao je u novom restoranu u Poreču koji su on i brat Enrico koncipirali u suradnji s najvećom hrvatskom hotelskom kompanijom Valamar.
Cedevita, brand koji više od 50 godina osvježava nepca potrošača, kontinuirano osluškuje njihove želje i potrebe te neprestano prati svjetske proizvodne trendove, dolazi s novim, nikad egzotičnijim okusom – tropskim duom Ananas&Mango limitiranog izdanja!
U Kali smo zaista uživali. Tehnički savršeno precizno kuhanje, kvalitetne namirnice i okusi hrane
koje ćemo dugo pamtiti – zaslužuju naklon i još jedan posjet.
Gino je nedavno iznenadio fanove odlukom da prekine snimanje hit emisije "Gordon, Gino i Fred: Road Trip". Tu odluku, kako kaže, nije donio zbog svađe s kolegama chefovima.
Sigurno ste protekle zime na društvenim mrežama primijetili originalnu toplu čokoladu s flambiranim marshmallow kolačićima. Chin Chin Lab stoji iza toga!
Poput slavnih ženskih grupa iz razdoblja devedesetih i dvijetisućitih, i cure iz grupe Feminem vole personalizirati svoj stil te na svakom nastupu zablistati u sličnim, a opet jako različitim haljinama.