HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Kad su proslave u pitanju, Ribafishu je bitno jedno – da se na stolu nađe starinska torta njegove tete Zdenke. Kasandra Draganić to je otkrila u svojoj novoj objavi u kojoj je i otkrila recept tete svog partnera te pokazala kako ona radi tu tortu. Ako obožavate deserte s okusom nostalgije, ovo svakako trebate isprobati.

Recept: Starinska torta tete Zdenke

“Za svako slavlje, Ribina teta Zdenka peče tortu koju najdraži nećak obožava – tortu od naranče”, napisala je Kasandra.

PROČITAJTE: Ova slana štrudla s vrganjima Kasandre Draganić osvojila je Ribafisha prije 6 godina

“Nedavno je Riba poželio da nam da recept da je možemo spremiti i doma pa evo recepta za ovu divnu tortu!”, dodala je.

Starinska torta od naranče korak po korak

Za biskvit:

  • 6 bjelanjaka
  • 200 grama šećera
  • 200 grama mljevenih oraha
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 1 žličica korice limuna

Za kremu:

  • 6 žumanjaka
  • 3 žlice gustina
  • 1 dcl mlijeka
  • kora 1 velike ili dvije male naranče
  • sok pola naranče
  • 200 grama maslaca
  • 200 grama šećera

Postupak: 

  1. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. Dodajte ostale sastojke pa lagano izmiješajte i stavite u kalup za torte koji ste prethodno obložili papirom za pečenje ili namastili pa posipali brašnom.
  2. Teta Zdenka ovu tortu peče u kalupu od 24 cm, ali ja sam pekla u kalupu od 18 cm i pekla dvije kore koje sam prerezala.
    pecite na 180° C, cca. 25 minuta. Provjerite čačkalicom nakon 20 minuta i pripazite.
  3. Pečeni biskvit ohladite pa prerežite na pola i premažite kremom.
  4. Za kremu žumanjke pomiješajte s 3 žlice gustina i 1 dcl mlijeka. Naribajte koru od 1 velike ili 2 male naranče i dodajte malo soka. Sve miješajte, te stavite kuhati na paru.
  5. Za vrijeme kuhanja miješajte neprestano dok se krema ne zgusne. Ja sam kremu i biskvit pripremala navečer i pustila da se sve ohladi na sobnu temperaturu. Drugo jutro sam maslac (također na sobnoj temperaturi) pjenasto umutila sa 150 grama šećera i pomiješala sve s kremom.
  6. Filala sam tortu, na kraju je premazala ostatkom kreme, ukrasila sitno sjeckanim orasima.
  7. I to je to. Starinska torta od naranče tete Zdenke je bila pun pogodak!

druge vijesti

tinktura

Tinktura donosi savršeni ‘dupe’ za Chanelov balzam – hit proizvod koji fashionistice ne ispuštaju iz ruku!

Pronašli smo idealan beauty proizvod koji donosi luksuznu njegu, prekrasan pigment i dugotrajnu hidrataciju – Colored balzam za usne domaćeg brenda Tinktura. Ako ste sanjali o mekšim, punijim i njegovanim usnama uz dozu sofisticirane boje, a pritom ne želite izdvojiti vrtoglavu svotu za Chanelov balzam, ovo je savršen izbor koji će vas osvojiti na prvo nanošenje.

Beauty News

16 ožujka 2025

party

“Taking The Trash Out” se vraća u Laubu – najluđi trash party godine koji ne smijete propustiti!

Eksplozivni ritmovi, zarazni hitovi i atmosfera koja se ne propušta! Ako tražite savršen način da pozdravite proljeće u velikom stilu, onda vam ne treba bolji razlog od spektakularnog povratka najlegendarnijeg trash partyja na ovim prostorima. "Taking The Trash Out" ponovno dolazi u Laubu, kultno mjesto gdje zabava dostiže nove razine i gdje se svaki trenutak pretvara u euforično slavlje. Ovaj nevjerojatan party održat će se 21. ožujka, a već sada je jasno da će ovo biti veći, glasniji i ludi provod nego ikad prije.

Glazba/Festivali

16 ožujka 2025