HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Ne postoji ništa što volimo više od velike zdjele pune tjestenine – a kralj ugodne hrane Jamie Oliver često je čovjek kojem se obraćamo za inspiraciju za recepte. Otac petero djece poznat je po svojoj ljubavi prema obilnim ugljikohidratima i bogatim jelima na bazi rajčice.

Jamie Oliver podijelio recept za jelo s morskim plodovima te otkrio kako radi umak za tjesteninu

Jamie je nedavno u povodu britanskoga Nacionalnoga dana tjestenine na svojoj Instagram stranici ponovno objavio svoj recept za linguine s kozicama i tunom (tko bi se sjetio kombinirati ta dva sastojka?) i dao nam najbolji savjet za pripremu umaka za tjesteninu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

Napisao je: “Nadahnut vremenom kuhanja s Nonnom Rosannom, ovaj linguine s kozicama i tunom je apsolutni užitak.” Nastavio je: “Koristim se njezinim trikom pranja narezanog luka kako bi bio blaži, a ta vlaga također daje dodatnu slatkoću dok se kuhaju!

PROČITAJTE: Seksi talijanski kuhar objasnio – Ovako se radi najukusnija i najbrža tjestenina s rajčicom

Pa, ovo nismo znali. Pranje luka? Nikada nismo ni razmišljali o tome, ali definitivno je to nešto što moramo probati.

Ispiranje luka pod hladnom tekućom vodom prije kuhanja oduzet će mu dosta oštrine i dati dodatnu hrskavost jelu. Nakon toga samo ga obrišite kuhinjskim papirom kako biste uklonili višak vlage.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

Jamiejevi pratitelji također su se oduševili ovim receptom za umak, tako da je jedan komentirao: “Ovaj recept je pravo zadovoljstvo! Radili smo ga nekoliko puta. Hvala. Ovaj trik je jedan od najboljih.” Drugi je napisao: “Jedno od mojih omiljenih jela svih vremena. Pravio sam ovo jelo mnogo puta. Hvala ti Jamie.”

Još savjeta Jamieja Olivera s njegove stranice

Možda mislite da je kuhanje tjestenine vrlo jednostavno, ali Jamie ima nekoliko vrhunskih savjeta za postizanje savršenih al dente rezanaca na svojoj web stranici:

  1. Vodu za tjesteninu uvijek posolite – to stvarno može pojačati okuse vašeg umaka,
  2. 75 g sušene tjestenine po osobi je optimalna količina,
  3. Koristite veliku tavu, dajući tjestenini prostora za kuhanje i izbjegavajući da se zalijepi,
  4. Pokrijte tavu poklopcem kako bi voda brže zakuhala, a zatim uklonite poklopac kada se zagrije na potrebnu temperaturu,
  5. Obavezno dodajte tjesteninu u kipuću vodu, a ne obrnuto.

druge vijesti

biljke za božić

Genijalni blagdanski pokloni koji rastu, traju i pričaju priču: Upoznajte čarobne kokedame brenda Hangin’ garden

Postoji nešto gotovo meditativno u darivanju biljke – osobito one koja je u isto vrijeme i skulptura, i dizajnerski predmet, i živi podsjetnik na pažnju koju ste nekome posvetili. Upravo zato posljednjih godina sve više kreativnih duša otkriva ljepotu kokedama, delikatnih zelenih kugli omotanih mahovinom koje izgledaju kao da lebde između prirode i umjetnosti.

Design

05 prosinca 2025