Ne postoji ništa što volimo više od velike zdjele pune tjestenine – a kralj ugodne hrane Jamie Oliver često je čovjek kojem se obraćamo za inspiraciju za recepte. Otac petero djece poznat je po svojoj ljubavi prema obilnim ugljikohidratima i bogatim jelima na bazi rajčice.
Jamie Oliver podijelio recept za jelo s morskim plodovima te otkrio kako radi umak za tjesteninu
Jamie je nedavno u povodu britanskoga Nacionalnoga dana tjestenine na svojoj Instagram stranici ponovno objavio svoj recept za linguine s kozicama i tunom (tko bi se sjetio kombinirati ta dva sastojka?) i dao nam najbolji savjet za pripremu umaka za tjesteninu.
Napisao je: “Nadahnut vremenom kuhanja s Nonnom Rosannom, ovaj linguine s kozicama i tunom je apsolutni užitak.” Nastavio je: “Koristim se njezinim trikom pranja narezanog luka kako bi bio blaži, a ta vlaga također daje dodatnu slatkoću dok se kuhaju!”
Pa, ovo nismo znali. Pranje luka? Nikada nismo ni razmišljali o tome, ali definitivno je to nešto što moramo probati.
Ispiranje luka pod hladnom tekućom vodom prije kuhanja oduzet će mu dosta oštrine i dati dodatnu hrskavost jelu. Nakon toga samo ga obrišite kuhinjskim papirom kako biste uklonili višak vlage.
Jamiejevi pratitelji također su se oduševili ovim receptom za umak, tako da je jedan komentirao: “Ovaj recept je pravo zadovoljstvo! Radili smo ga nekoliko puta. Hvala. Ovaj trik je jedan od najboljih.” Drugi je napisao: “Jedno od mojih omiljenih jela svih vremena. Pravio sam ovo jelo mnogo puta. Hvala ti Jamie.”
Još savjeta Jamieja Olivera s njegove stranice
Možda mislite da je kuhanje tjestenine vrlo jednostavno, ali Jamie ima nekoliko vrhunskih savjeta za postizanje savršenih al dente rezanaca na svojoj web stranici:
- Vodu za tjesteninu uvijek posolite – to stvarno može pojačati okuse vašeg umaka,
- 75 g sušene tjestenine po osobi je optimalna količina,
- Koristite veliku tavu, dajući tjestenini prostora za kuhanje i izbjegavajući da se zalijepi,
- Pokrijte tavu poklopcem kako bi voda brže zakuhala, a zatim uklonite poklopac kada se zagrije na potrebnu temperaturu,
- Obavezno dodajte tjesteninu u kipuću vodu, a ne obrnuto.