HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Tražite savršen recept za orahnjaču i makovnjaču? Ne tražite dalje. Popularni food influencer Ivan Lončar, koji nas svojim receptima oduševljava putem svog Instagram profila @ivo_zinee, objavio je svoj recept za ova dva tradicionalna kolača te video u kojem njegov postupak izrade možete pratiti iz koraka u korak.

recept za orahnjaču i makovnjaču Ivana Lončara

Recept za orahnjaču i makovnjaču Ivana Lončara oduševljava

Simpatični influencer još nas je jednom oduševio svojom objavom u kojoj je otkrio recept uz koji će uživati svaki obožavatelj tradicionalnih kolača.

PROČITAJTE: Mmm…. Ovaj recept za najmekše buhtle s pekmezom Sanje Mijac nikog neće ostaviti ravnodušnim

Evo kako Ivan Lončar priprema kolač s makom, odnosno, orasima.

RECEPT:

(za 4 štruce)

TIJESTO:

  • 900 g glatkog brašna
  • 1 svježi kvasac (42 g)
  • 100 g šećera
  • 4 dcl mlakog mlijeka
  • ribana korica limuna
  • 1 dcl ulja
  • 100 g kiselog vrhnja
  • vanil šećer
  • 2 žumanjka
  • mala žličica soli

NADJEV ZA ORAHNJAČU:

  • 500 g mljevenih oraha
  • 200 g šećera
  • sok pola limuna
  • 3 dcl mlijeka
  • malo orahovca

NADJEV ZA MAKOVNJAČU:

  • 400 g mljevenog maka
  • 200 g šećera
  • 50  g griza
  • pola litre mlijeka

POSTUPAK:

  1. Pomiješati šećer, 200 g brašna, izmrvljeni kvasac i mlako mlijeko pa ostaviti da se kvasac aktivira 10 – 15 minuta. Zatim dodati ulje, ribanu koricu limuna, punomasno kiselo vrhnje, žumanjke i vanil šećer. Sve dobro izmiješati te smjesi dodati ostatak brašna i sol.
  2. Ostaviti da se diže pola sata na toplom, zatim premijesiti i ostaviti da se diže još jednom dok se ne udvostruči.
  3. Dok se tijesto diže napraviti nadjev – izmiješati orahe, šećer i sok od limuna te preliti vrućim mlijekom. Također, izmiješati mak, griz i šećer i preliti vrućim mlijekom. Oboje ostaviti da se prohladi.
  4. Tijesto podijeliti na četiri dijela i oblikovati kugle. Svaku razvaljati u pravokutnik (veličina ovisi o dimenzijama posude), puniti filom i rolati u jednom smjeru. Stavljati na papir za pečenje, a između svake role postaviti dodatni papir kako se, tijekom pečenja ne bi zalijepile.
  5. Peći na 180 stupnjeva 25 minuta bez folije i 25 minuta lagano prekriveno folijom.
  6. Kada je gotovo premazati rastopljenim maslacem, okrenuti naopačke i ostaviti tako 10 minuta kako se gornja kora ne bi odvajala, zatim izvaditi iz kalupa i pustiti da se ohladi te uživati.

druge vijesti

tinktura

Tinktura donosi savršeni ‘dupe’ za Chanelov balzam – hit proizvod koji fashionistice ne ispuštaju iz ruku!

Pronašli smo idealan beauty proizvod koji donosi luksuznu njegu, prekrasan pigment i dugotrajnu hidrataciju – Colored balzam za usne domaćeg brenda Tinktura. Ako ste sanjali o mekšim, punijim i njegovanim usnama uz dozu sofisticirane boje, a pritom ne želite izdvojiti vrtoglavu svotu za Chanelov balzam, ovo je savršen izbor koji će vas osvojiti na prvo nanošenje.

Beauty News

16 ožujka 2025

party

“Taking The Trash Out” se vraća u Laubu – najluđi trash party godine koji ne smijete propustiti!

Eksplozivni ritmovi, zarazni hitovi i atmosfera koja se ne propušta! Ako tražite savršen način da pozdravite proljeće u velikom stilu, onda vam ne treba bolji razlog od spektakularnog povratka najlegendarnijeg trash partyja na ovim prostorima. "Taking The Trash Out" ponovno dolazi u Laubu, kultno mjesto gdje zabava dostiže nove razine i gdje se svaki trenutak pretvara u euforično slavlje. Ovaj nevjerojatan party održat će se 21. ožujka, a već sada je jasno da će ovo biti veći, glasniji i ludi provod nego ikad prije.

Glazba/Festivali

16 ožujka 2025