HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Purica s mlincima vaše je omiljeno jelo? Hungry Mile ima ideju kako taj klasik pretvoriti u nešto novo. Poznati food bloger i nagrađivani influencer na svom Instagram profilu iz tjedna u tjedan donosi nove ideje za doručak, ručak i večeru, a nas je oduševila njegova vizija tradicionalnog jela čiji se recept prenosi s koljena na koljeno.

Moramo priznati da se sami ne bi sjetili zapeći puricu s mlincima u vatrostalnoj posudi na ovaj način no sad ne možemo dočekati vikend da i sami isprobamo ovaj preukusni recept.

purica s mlincima

Moderna zapečena purica s mlincima

“Ovo je pravi vikend ručak – purica s mlincima, ali na potpuno drugačiji način. Osim što se lako i brzo priprema na kraju dobivate ručak u kojem apsolutno uživate”, napisao je Mile Butorac uz fotografije jela koje izgleda nevjerojatno dobro.

Sastojci:

600 g purećih prsa
3 češnja češnjaka
400 g mlinaca
200 g milerama (ili kiselog vrhnja)
500 ml slatkog vrhnja (ili vrhnja za kuhanje)
2 – 3 žlice kajmaka
svježi peršin
sol, papar
maslac
ulje
100 g ribanog Ementaler sira (ili Goude…)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mile Butorac (@hungry_mile)

 

Purica s mlincima na drugačiji način: priprema

*upalite pećnicu na 180°C i ostavite da se grije

1. Prsa izrežite na manje kockice, začinite sa soli i pa ih na zagrijanoj tavi na malo ulja ili maslaca kratko ispecite. Tek dok ne pobijele sa svake strane. Dodajte im protisnuti češnjak, promiješate i pržite kratko dok češnjak ne zamiriše (oko 30 sekundi). Ugasite vatru i ostavite sa strane da se hladi.

2. U međuvremenu pofurite mlince u dosta vruće, slane vode. Mlince ocijedite i ostavite sa strane da se hlade.

PROČITAJTE: Domaćica Sanja ima recept za cimet rolice od kojih rastu zazubice

3. U velikoj zdjeli dobro promiješajte mileram, slatko vrhnje i kajmak, kušajte te lagano začinite sa soli i paprom. Dodajte preprženu puretinu sa svim sokovima i masnoćom od prženja, pofurene mlince, sjeckani peršin i polovicu ribanog sira. Sve dobro promiješajte.

4. Keramički kalup ili manji pleh premažite maslacem i ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180°C.

5. Nakon 30 minuta izvadite van i po vrhu rasporedite ostatak naribanog sira te vratite u pećnicu još 5 minuta.

6. Kratko prohladite pa servirajte uz salatu po izboru.

purica s mlincima

Dobar tek!

Hoćete li isprobati ovaj recept?

Vidi Rezultate

Loading ... Loading ...

druge vijesti