Purica s mlincima vaše je omiljeno jelo? Hungry Mile ima ideju kako taj klasik pretvoriti u nešto novo. Poznati food bloger i nagrađivani influencer na svom Instagram profilu iz tjedna u tjedan donosi nove ideje za doručak, ručak i večeru, a nas je oduševila njegova vizija tradicionalnog jela čiji se recept prenosi s koljena na koljeno.
Moramo priznati da se sami ne bi sjetili zapeći puricu s mlincima u vatrostalnoj posudi na ovaj način no sad ne možemo dočekati vikend da i sami isprobamo ovaj preukusni recept.

Moderna zapečena purica s mlincima
“Ovo je pravi vikend ručak – purica s mlincima, ali na potpuno drugačiji način. Osim što se lako i brzo priprema na kraju dobivate ručak u kojem apsolutno uživate”, napisao je Mile Butorac uz fotografije jela koje izgleda nevjerojatno dobro.
Sastojci:
600 g purećih prsa
3 češnja češnjaka
400 g mlinaca
200 g milerama (ili kiselog vrhnja)
500 ml slatkog vrhnja (ili vrhnja za kuhanje)
2 – 3 žlice kajmaka
svježi peršin
sol, papar
maslac
ulje
100 g ribanog Ementaler sira (ili Goude…)
View this post on Instagram
Purica s mlincima na drugačiji način: priprema
*upalite pećnicu na 180°C i ostavite da se grije
1. Prsa izrežite na manje kockice, začinite sa soli i pa ih na zagrijanoj tavi na malo ulja ili maslaca kratko ispecite. Tek dok ne pobijele sa svake strane. Dodajte im protisnuti češnjak, promiješate i pržite kratko dok češnjak ne zamiriše (oko 30 sekundi). Ugasite vatru i ostavite sa strane da se hladi.
2. U međuvremenu pofurite mlince u dosta vruće, slane vode. Mlince ocijedite i ostavite sa strane da se hlade.
PROČITAJTE: Domaćica Sanja ima recept za cimet rolice od kojih rastu zazubice
3. U velikoj zdjeli dobro promiješajte mileram, slatko vrhnje i kajmak, kušajte te lagano začinite sa soli i paprom. Dodajte preprženu puretinu sa svim sokovima i masnoćom od prženja, pofurene mlince, sjeckani peršin i polovicu ribanog sira. Sve dobro promiješajte.
4. Keramički kalup ili manji pleh premažite maslacem i ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180°C.
5. Nakon 30 minuta izvadite van i po vrhu rasporedite ostatak naribanog sira te vratite u pećnicu još 5 minuta.
6. Kratko prohladite pa servirajte uz salatu po izboru.

Dobar tek!
druge vijesti

Nikolina Pišek ponosna do suza: Starija kći Hana diplomirala, a svu pažnju ukrale Gucci cipele
Voditeljica je s kćerima slavila veliku akademsku prekretnicu u Londonu, a uz emotivnu poruku otkrila i modni detalj koji obožavaju kolekcionari.
19 prosinca 2025

Mateo Kovačić raznježio pratitelje fotografijama s djecom: Ovako je Izabel proslavila rođendan
Intimna obiteljska proslava, osmijesi i dirljiva poruka na torti pokazali su koliko Izabel Kovačić ima posebno mjesto u životu slavnog nogometaša i njihove djece.
19 prosinca 2025

Jennifer Lawrence suptilno bocnula DiCaprija? Jedna rečenica iz intervjua zapalila internet
Tijekom zajedničkog gostovanja u emisiji Actors on Actors glumičin komentar o očinstvu mnogi su protumačili kao ironičnu aluziju na ljubavni život Leonarda DiCaprija i njegove znatno mlađe partnerice.
19 prosinca 2025

Božićna pjesma stara 31 godinu dobila novo ruho: Nina Badrić i Zsa Zsa spojile generacije u emotivnom duetu
Da se prave stvari ne zaboravljaju, potvrđuje i pjesma „Naš Božić“, snimljena prije 31 godinu. Riječ je o prvoj pjesmi u karijeri Nine Badrić, tada još vrlo mlade izvođačice, koja je upravo tim singlom započela svoj glazbeni put.
19 prosinca 2025

Severina stiže u Sisak: Novi spektakl nakon rasprodanih Arena Zagreba
Nakon iznimnog uspjeha i dviju rasprodanih Arena Zagreb, Severina nastavlja svoju aktualnu dvoransku turneju koncertom u Sisku. Dvorana Zeleni brijeg ugostit će jednu od najznačajnijih glazbenih umjetnica u regiji u petak, 7. ožujka, čime Sisak postaje nova postaja turneje koja obilježava aktualnu koncertnu sezonu.
19 prosinca 2025








