
Doris Pinčić otkrila tajnu za savršen domaći maslac i mlijeko!
Doris Pinčić podijelila je jednostavan recept za domaći orašasti maslac i inspirativan način za pripremu orašastog mlijeka.
21 veljače 2025
Ako ste i vi veliki fan purice s mlincima, a stalno tražite načine na koje ćete tradicionalne recepte pripremiti na novi način, ova ideja će vas oduševiti!
Purica s mlincima vaše je omiljeno jelo? Hungry Mile ima ideju kako taj klasik pretvoriti u nešto novo. Poznati food bloger i nagrađivani influencer na svom Instagram profilu iz tjedna u tjedan donosi nove ideje za doručak, ručak i večeru, a nas je oduševila njegova vizija tradicionalnog jela čiji se recept prenosi s koljena na koljeno.
Moramo priznati da se sami ne bi sjetili zapeći puricu s mlincima u vatrostalnoj posudi na ovaj način no sad ne možemo dočekati vikend da i sami isprobamo ovaj preukusni recept.
“Ovo je pravi vikend ručak – purica s mlincima, ali na potpuno drugačiji način. Osim što se lako i brzo priprema na kraju dobivate ručak u kojem apsolutno uživate”, napisao je Mile Butorac uz fotografije jela koje izgleda nevjerojatno dobro.
600 g purećih prsa
3 češnja češnjaka
400 g mlinaca
200 g milerama (ili kiselog vrhnja)
500 ml slatkog vrhnja (ili vrhnja za kuhanje)
2 – 3 žlice kajmaka
svježi peršin
sol, papar
maslac
ulje
100 g ribanog Ementaler sira (ili Goude…)
View this post on Instagram
*upalite pećnicu na 180°C i ostavite da se grije
1. Prsa izrežite na manje kockice, začinite sa soli i pa ih na zagrijanoj tavi na malo ulja ili maslaca kratko ispecite. Tek dok ne pobijele sa svake strane. Dodajte im protisnuti češnjak, promiješate i pržite kratko dok češnjak ne zamiriše (oko 30 sekundi). Ugasite vatru i ostavite sa strane da se hladi.
2. U međuvremenu pofurite mlince u dosta vruće, slane vode. Mlince ocijedite i ostavite sa strane da se hlade.
3. U velikoj zdjeli dobro promiješajte mileram, slatko vrhnje i kajmak, kušajte te lagano začinite sa soli i paprom. Dodajte preprženu puretinu sa svim sokovima i masnoćom od prženja, pofurene mlince, sjeckani peršin i polovicu ribanog sira. Sve dobro promiješajte.
4. Keramički kalup ili manji pleh premažite maslacem i ravnomjerno rasporedite smjesu. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180°C.
5. Nakon 30 minuta izvadite van i po vrhu rasporedite ostatak naribanog sira te vratite u pećnicu još 5 minuta.
6. Kratko prohladite pa servirajte uz salatu po izboru.
Dobar tek!
Tia Jurčić u vezi je s poznatim komentatorom i bivšim poznatim košarkašem.
22 veljače 2025
Glazbena scena ove godine svjedoči nečemu posebnom – nastupu koji će, prema riječima izvođača, biti prava oluja emocija, energije i vizualnog spektakla. S pjesmom "Južina", koja je već svojim spotom osvojila publiku, naš sugovornik sprema nastup na Dori koji neće ostaviti nikoga ravnodušnim.
22 veljače 2025
Brady Corbet, redatelj filma Brutalist, otkrio je da unatoč velikom uspjehu filma i 10 nominacija za Oscara, živi na rubu siromaštva i nije zaradio ništa od svojih posljednjih filmova.
21 veljače 2025
Pjevačica Nina Badrić iznenadila je fanove snimkom boksanja s Tajlanda – i to joj ide nevjerojatno dobro!
21 veljače 2025
Glumac Marko Braić podijelio je snimke svojih padova na snowboardu uz poruku koja će vas motivirati!
21 veljače 2025