Isprobajte ih već ovog vikenda: Blagdanski keksići bez glutena koje će vaši gosti obožavati
Stižu vam gosti koji ne smiju jesti gluten? Ovi božićni keksi bez glutena u obliku slavnog čovječuljka od đumbira će ih oduševiti.
22 studenoga 2024
Ovo je slastica samo za one dubokoga džepa. Za jednu porciju trebat ćete izdvojiti nekoliko mjesečnih plaća.
U ovim vrućim danima mnogi od nas osvježenje traže u sladoledu. Gastronomski stručnjaci u Japanu su se pobrinuli da se i oni koji nemaju ograničenja u budžetu imaju čime osvježiti.
Naime japanski sladoled nazvan byakuya (“bijela noć”) trenutačno po porciji košta 880.000 jena (5.623 eura), što ga službeno čini najskupljim sladoledom na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda.
Japanski brend sladoleda Cellato na svojoj web stranici byakuyu naziva gelato, a nazivom se referira na njegovo talijansko podrijetlo.
Glavni sastojak ovoga sladoleda su bijeli tartufi i to isključivo iz gradića Albe u Pijemontu, koji je domovina po mnogima najboljih talijanskih tartufa. Kilogram ovih tartufa vrijedi oko 13,000 eura, navodi se u članku objavljenom na web stranici Guinnessove knjige rekorda.
Na vrhu sladoleda nalaze se jestivi zlatni listići, dvije vrste sira i “Sakekasu”, sastojak nalik pasti dobiven procesom pravljenja sakea, japanskoga vina od riže.
“Trebalo nam je više od jedne i pol godine da ga razvijemo, uz puno pokušaja i pogrešaka kako bismo dobili pravi okus”, rekao je predstavnik tvrtke Cellato.
Tvrtka je rekla da njezina misija nije samo izrada slastica, već i stvaranje kulinarske avanture koja spaja europske sastojke i tradicionalnu japansku kuhinju.
Za to je angažiran Tadayoshi Yamada, glavni kuhar u restoranu RiVi u Osaki, poznatom po svojoj francusko-japanskoj „fusion“ kuhinju, koji je upravljao projektom.
Ovaj desert je dostupan samo u Japanu, a isporučuje se kupcima izravno na kučnu adresu, navodi se na web stranici Cellato sladoleda.
Dok ekipa Guinnessove knjige rekorda nije imala priliku kušati ovaj skupi desert, Cellato je ranije ponudio kušanje svojim zaposlenicima, koji su opisali poslasticu za Guinessovu knjigu rekorda kao sladoled “bogatog okusa i teksture”.
Osim toga, preporučili su da se prilikom konzumacije upari sa sakeom ili francuskim bijelim vinom.
Iz tvrtke Cellato, koja također u ponudi ima i sladoled od crnog tartufa, poručili su da planiraju diverzificirati svoju nevjerojatno skupu liniju proizvoda kako bi u budućnosti uključili sladolede od šampanjca i kavijara.
Sigurno ste vidjeli ovaj meme. Nažalost, ispada da nije točan.
23 studenoga 2024
Film o Madonni najavljen je još prije četiri godine, ali još uvijek o njemu ne znamo ništa.
23 studenoga 2024
U današnjem polariziranom društvu, pojam wokeizma zauzima centralno mjesto u političkim i kulturnim raspravama, a Generacija Z – najmlađa generacija na društvenoj sceni – sve više postaje ključni glas u ovom dijalogu.
23 studenoga 2024
Kad razmišljate o poslovanju, možda vas prvo ne asocira riječ "knjigovođa". Možda vam na pamet padnu inovacije, marketing, prodaja ili velike ideje. Ali iza svakog uspješnog projekta stoji jedna tiha, marljiva figura koja sve to drži pod kontrolom – knjigovođa. On je poput kućnog temelja – nevidljiv, ali neophodan. Jer, ruku na srce, bez dobrog knjigovođe, poslovni temelji bi se vrlo brzo uzdrmali.
23 studenoga 2024
Sinkronizirane klizačice, vatreni gudači i veliki vatromet za nezaboravan doživljaj.
23 studenoga 2024