HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Miris kuhanog vina uistinu je čaroban, a ne postoji bolje razdoblje od spremanja tog klasika od samog Božića kad nitko ne radi, a svi su spremni za zabavu i dobro raspoloženje. Ako vam je bijelo vino draže od crnog, svojim gostima poslužite svoje najdraže piće u novom, profinjenom ruhu, spremljenom prema uputama same kraljice domaćinstva – Marthe Stewart.

Kuhano bijelo vino nešto je blaža opcija od crnog kuhanog vina no ne dajte da vas zavara, bez obzira na ukusne začine, ipak nije riječ o bezazlenom sokiću.

Bijelo kuhano vino

Kako spremiti bijelo kuhano vino koje će oduševiti goste?

Bijelo kuhano vino prema receptu Marthe Stewart uključuje i jedan neočekivan sastojak koji donosi efekt iznenađenja, a riječ je o đumbiru. Pridržavajte se recepta jer s tim zdravim, ali ljutim sastojkom ne treba pretjerivati.

Sastojci potrebni za kuhano bijelo vino a la Martha:
  • 1 naranča
  • 5 cijelih klinčića
  • 3 cijele mahune zvjezdastog anisa
  • 1 centimetar oguljenog svježeg đumbira, tanko narezanog
  • 1 šalica vode
  • ¼ šalice šećera
  • 1 boca (750 ml) bijelog vina

Bijelo kuhano vino

Postupak za kuhano bijelo vino

Ogulite naranču na trakice gulilicom za povrće pritom pazeći da ne uklonite srž (bijeli dio). Utisnite klinčiće u koru.

Pomiješajte narančinu koricu s klinčićima, zvjezdasti anis, đumbir, vodu i šećer u loncu na srednjoj vatri. Zakuhajte uz miješanje da se šećer otopi i kuhajte 10 minuta. Maknite s vatre, dodajte vino. Pustite da odstoji 20 minuta da se umuti.

PROČITAJTE: Stižu vam gosti? Ove kocke leda najšarmantniji su način da ih zadivite

Neposredno prije posluživanja lagano zagrijte kuhano vino na srednjoj vatri dok ne počne kuhati. Poslužite toplo, naravno u šalicama ili čašama otpornim na visoke temperature.

Zanimljiv podatak: kuhano bijelo vino možete pripremiti i unaprijed pa zatim zagrijati neposredno nakon dolaska gostiju i ukrasiti začinima.

Bijelo kuhano vino

druge vijesti