HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Postoji li osoba koju ne oduševljava juha od rajčice? Ovu ukusnu juhu obožavaju i maleni i veliki, a premda je sasvim dobra u instant izdanju, ništa se ne može mjeriti s domaćom juhom od rajčice, koja je puna nevjerojatnih okusa.

Juha od rajčice prema receptu Jamieja Olivera

Ako ste od pripremanja juhe od rajčica kod kuće odustali još u djetinjstvu kad ste gledali baku kako pažljivo guli rajčice, ne brinite, postoji puno lakših metoda, a Jamie Oliver predlaže da u svojem loncu pomiješate konzervirane rajčice sa svježim rajčicama koje uopće ne treba ni guliti.

Tko smo mi da ne vjerujemo jednom Jamieju Oliveru?

Juha od rajčice prema receptu Jamieja Olivera

Juha od rajčica prema receptu Jamieja Olivera

Juha od rajčica savršeno je jelo za utjehu, ne sadrži puno kalorija, a krcato je hranjivim tvarima i vitaminima.

PROČITAJTE: Juha Sonje Kovač – glumica otkrila brzi recept za svima omiljeno jelo

Savršeno ukusna juha od rajčice može se napraviti i samo od rajčica, luka i vode i temeljca no mi vam savjetujemo da isprobate i slavni recept britanskog “Golog kuhara”, u kojem se nalaze i mrkva i celer.

SASTOJCI:

  • 2 mrkve
  • 2 štapića celera
  • 2 srednje glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 2 organske kocke pilećeg ili povrtnog temeljca sa smanjenim udjelom soli
  • 2 x 400 g konzerve kvalitetnih rajčica šljive
  • 6 velikih zrelih rajčica
  • ½ vezice svježeg bosiljka (15 g)

Juha od rajčica a la Jamie

  1. Ogulite i grubo narežite mrkvu, celer narežite na ploške, a luk ogulite i nasjeckajte na grubo. Ogulite i narežite češnjak.
  2. Zagrijte 2 žlice ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte sve pripremljene sastojke, pa kuhajte s odškrinutim poklopcem 10 do 15 minuta, ili dok ne omekšaju.
  3. Kocke za juhu izmrvite u vrč, prelijte s 1,5 litre kipuće vode i miješajte dok se ne otopi.
  4. Dodajte temeljac u tavu s povrćem s konzerviranim i svježim rajčicama (nemojte ih guliti).
  5. Dobro promiješajte i pustite da zakipi, a zatim smanjite na laganoj vatri 10 minuta s poklopcem. U međuvremenu naberite lišće bosiljka.
  6. Maknite posudu s vatre. Začinite po ukusu morskom soli i crnim paprom, a zatim promiješajte kroz listove bosiljka.
  7. Pomoću štapnog miksera ili miksera izmiksajte juhu dok ne postane glatka. Kušajte i provjerite začine, a zatim poslužite.

Ako juhu želite pretvoriti u cijeli obrok, iskopirajte trik iz američkih filmova i uz nju pojedite tostirani sendvič s topljenim sirom.

Juha od rajčice prema receptu Jamieja Olivera

Nećete požaliti!

druge vijesti