HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Jesen i zima u Zinfandel’su nisu samo nove sezone, nego i novo poglavlje na tanjuru. Svaki detalj – od sastojka do serviranja – osmišljen je da vas iznenadi, oduševi i podsjeti koliko je uživanje u hrani jednostavno kad se sve radi s pažnjom. Chefica Ana Grgić Tomić, lice i duh Zinfandel’sa, ponovno pomiče granice fine dininga – na svoj način: pristupačno, održivo i s potpisom. „Volim kad jelo ima karakter – da se okusi stapaju prirodno, ali da ostave snažan dojam. Jesen i zima su pune emocija i sastojaka koji su fantastični – od smrčaka i lisičarki do kestena, sve ima svoju priču,“ kaže Ana.

Chefica Ana Grgić Tomić donosi u Zinfandel’s nova autorska jela s karakterom

Novi Zinfandel’sov à la carte jelovnik donosi savršen sklad sezonskih sastojaka i preciznih tehnika pripreme. Poširana kamenica sa salatom od shiso lista, pjenom od lista kamenice i tuileom od hrena oduševljava na prvi pogled, dok lisičarke u tamnom consomméu od vanilije otkrivaju neodoljivu dubinu i balans okusa. Dimljene dagnje i hrskava pržena heljda stvaraju sjajan kontrast koji zaokružuje pikantni dunjin pekmez. Oscietra kavijar u spoju s tartom od karameliziranih čičoka i kremom od prženog lješnjaka prava je poslastica koju svakako vrijedi doživjeti. Ledeni prah od guščje jetre s celerom kuhanim u portu, velouté od pečene buče s cannolom od buče i bučinim sjemenkama te bisque juha s pečenom triljom – svaki tanjur priča priču o sezoni i snazi okusa. Confit od janjetine s palačinkom od fermentirane crne leće i anisa, uz baršunastu kremu od paškog sira i maslinovog ulja te nježno confitirane artičoke, zasigurno će biti hit sezone. File romba u listu kelja s kremom od pečenog celera i paljenim shiitakama, kao i file kovača s brokulinima, algama i ukiseljenim motarom, donose pravu simfoniju okusa. Svaki zalogaj ima dinamiku – ništa nije slučajno, ali sve u spoju djeluje prirodno. „Volim spojiti ono što na prvi pogled ne ide zajedno i gledati kako se okusi stapaju u tanjuru i daju uzbudljivo jelo,“ dodaje chefica Ana.

Chefica Ana Grgić Tomić donosi u Zinfandel’s nova autorska jela s karakterom

Zinfandel’s već godinama posebnu pažnju posvećuje održivom pristupu – od biranih lokalnih proizvođača do minimalnog otpada i sezonskih namirnica koje čine razliku. Tu su i vegetarijanska i bezglutenska jela te ona prilagođena prehrambenim navikama – pripremljena s jednakom pažnjom. „Kod nas nitko ne smije imati osjećaj da mu je nešto uskraćeno,“ dodaje Ana. Atmosfera u Zinfandel’su ostaje neponovljiva. Kad se svjetla lagano priguše i ambijent preplavi onaj crveni sjaj, počinje predstava. Osoblje pred vama priprema jela poput ručno kosanog tatarskog bifteka – koji je priča za sebe – ili filetira brancina pečenog u soli kojeg svakako valja kušati. U ponudu se ponovno vraća vatreni šou – flambiranje slasnih Crêpes Suzette palačinki pred vašim stolom, koje dolaze sa sladoledom od limuna i svježom mentom. „To su oni trenuci koji pretvaraju večer u nezaboravan gurmanski doživljaj koji se pamti,“ kaže Ana kroz smijeh. Usluga u Zinfandel’su dio je te priče – diskretna, pažljiva, prijateljska i uvijek s osmijehom i toplinom.

Chefica Ana Grgić Tomić donosi u Zinfandel’s nova autorska jela s karakterom

Desertni dio novog à la carte jelovnika potpisuje glavna slastičarka Mirjana Špoljar, Esplanadina legenda s tri desetljeća iskustva, te njezin iskusni tim dugogodišnjih slastičara, među kojima svakako valja istaknuti mladog i kreativnog Franju Mikineca, koji je nedavno na državnom natjecanju osvojio priznanja i nagrade za državnog prvaka u slastičarstvu. Novi desertni meni spaja sezonske okuse u privlačne slastice kojima je nemoguće odoljeti: crémeux od kestena s poširanom kruškom te cilindar od šljive i cimeta – comfort na Zinfandel’s način.

Chefica Ana Grgić Tomić donosi u Zinfandel’s nova autorska jela s karakterom

Art deco ozračje Zinfandel’sa i pogled na Oleander terasu stvaraju atmosferu idealnu za posebno gurmansko iskustvo, romantične večere, poslovne susrete ili trenutke kad samo želite uživati u dobroj hrani i osjećati se posebno.

Chefica Ana Grgić Tomić donosi u Zinfandel’s nova autorska jela s karakterom

A kad se noć pretvori u jutro, Zinfandel’s mijenja ritam – miris svježe kave, hrskavi croissanti i domaći kruh s maslacem donose u Zinfandel’s najmirisniji doručak u gradu. Nedjeljom se obitelji i prijatelji okupljaju na popularnom nedjeljnom brunchu, koji u prosincu dobiva svoju raskošnu blagdansku inačicu – uz pjenušac dobrodošlice i piano glazbu – savršen uvod u Advent.

Chefica Ana Grgić Tomić donosi u Zinfandel’s nova autorska jela s karakterom

Svakako posjetite Zinfandel’s u sezoni novih okusa, uz tople trenutke i detalje koji čine razliku.
Rezervirajte stol na 01 4566 644 ili jednostavno putem aplikacije OpenTable. Stol vas čeka! Ostatak prepustite profesionalcima.

Chefica Ana Grgić Tomić donosi u Zinfandel’s nova autorska jela s karakterom Chefica Ana Grgić Tomić donosi u Zinfandel’s nova autorska jela s karakterom


Oznake:

a la carte Zagreb adventski brunch Ana Grgić Tomić art deco restoran autorska kuhinja beurre blanc od algi bogati okusi brancin u soli brunch zagreb chef Ana Grgić chef's menu chef’s signature dishes comfort food fine dining Crêpes Suzette degustacijski meni dimljene dagnje ekskluzivna atmosfera ekskluzivni meni ekskluzivni restoran elegantna atmosfera Esplanade Zagreb Esplanade Zinfandel’s fermentirana leća fine dining Hrvatska fine dining iskustvo fine dining Zagreb flambiranje gastronomija Zagreb gastronomska scena Zagreb gourmet doživljaj gourmet priča gourmet restoran Zagreb gourmet Zagreb gurmanski doživljaj gurmansko putovanje guščja jetra Hrvatska gastronomija hrvatski fine dining inovativna kuhinja inspirativna kuhinja jesenska gastronomija jesenski jelovnik jesensko-zimski meni kamenice karamelizirane čičoke kavijar kesten deserti kesteni desert kreativan meni kreativna kuhinja kuhinja s karakterom lisičarke lokalni proizvodi luksuzna gastronomija luksuzni restoran Zagreb luksuzno iskustvo Mirjana Špoljar moderna hrvatska kuhinja najbolja usluga Zagreb najbolji doručak Zagreb najbolji restoran u Zagrebu njoki od ličke base nova jela održiva gastronomija održiva kuhinja Oleander terasa pastry chef Zagreb posebna večera poširana kruška poslovna večera Zagreb premium deserti premium gastronomska ponuda premium sastojci premium večera prženi lješnjak restoran s potpisom restoran s tradicijom rezervacija restorana romantična večera zagreb sezonska kuhinja sezonske namirnice sezonski okusi sezonski specijaliteti šljiva i cimet smrčci sommelier iskustvo tatarski biftek teksture na tanjuru večera u hotelu Esplanade večera za posebne prilike visoka kuhinja visoka kuhinja Zagreb vrhunske slastice zimska gastronomija zimski jelovnik Zinfandel's

druge vijesti