Novo intimno poglavlje kultne zagrebačke adrese – Dežman Bistro
U srcu najljepše zagrebačke ulice, novi Dežman Bistro nudi potpuno privatno iskustvo – prostor rezerviran za jedno društvo po terminu, savršen za poslovne ručkove, manje edukacije, doručke i ekskluzivne večere, uz pažljivo osmišljene menije i vinsku kartu koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim.
Postoje adrese koje s godinama postanu više od mjesta. Postanu dio grada, njegovog ritma i identiteta. U Zagrebu, takva je Dežmanova ulica: skrivena između vreve Ilice i mirisa Tuškanca, ona već deset godina nosi svoj prepoznatljiv puls, spoj elegancije, svakodnevice i nenametljivog šarma koji podsjeća na velike europske gradove.
jagatic.sanja@gmail.com
U njezinu srcu smjestio se Dežman Bar, prostor koji je odavno prerastao status običnog bara i postao kultno i omiljeno mjesto susreta, jutarnjih rituala i večernjih druženja.
Od prvog espressa do noćnog koktela, Dežman je bez pretenzije, ali s jasnim potpisom, promijenio način na koji Zagrepčani piju kavu, ručaju, razgovaraju i doživljavaju grad – pretvorivši svakodnevni trenutak u stil življenja.
jagatic.sanja@gmail.com
Danas, deset godina nakon svog prvog espressa u Dežmanovoj, ovaj brend otvara novo poglavlje – Dežman Bistro, najintimniji i najdiskretniji format unutar ponude koju Dežman kao brend nudi.
jagatic.sanja@gmail.com
Smješten tik uz Bar, u elegantnom prostoru od tridesetak kvadrata, Bistro donosi iskustvo koje spaja privatnost, profesionalnost i gastronomiju. To je mjesto za one koji žele više od klasičnog obroka – za korporacije, timove, rođendane i partnere koji traže mirno okruženje za razgovor, dogovor, edukaciju ili prezentaciju, uz izvrsnu hranu i pažljivo birana vina.
jagatic.sanja@gmail.com
Cijeli prostor rezerviran je isključivo za jedno društvo po terminu, bez drugih gostiju, bez žurbe i bez buke. U tom zatvorenom, akustički umirenom interijeru, sve je podređeno fokusu i detalju: od toplog svjetla i diskretne usluge do menija koji se mijenja gotovo svakodnevno, ovisno o sezoni i inspiraciji chefa.
jagatic.sanja@gmail.com
Filozofija je jednostavna – simple, rich, local. Svježa riba, domaće meso, povrće u svom ritmu i comfort food s potpisom kuće.
jagatic.sanja@gmail.com
„Prostor Dežman Bistroa veličine svega 25 m² tražio je pažljivo promišljanje svakog detalja. Cilj je bio stvoriti topao i ugodan ambijent kroz bogate teksture i tkanine — od visećih platna na stropu do tapeciranih stolica i duge kožnate klupe. Filc i perforirane obloge pridonose akustičkoj ugodi, dok velika ljubičasta zavjesa na izlogu unosi dozu teatralnosti i prepoznatljiv vizualni pečat francuskog bistroa u središtu Dežmanove priče“, dodaje arhitekt Damjan Kolundžić.
jagatic.sanja@gmail.com
Za dodatnu notu ekskluzivnosti, Dežman Bistro nudi i vinsku kartu koja je među najimpozantnijima u gradu – kolekciju najboljih hrvatskih i svjetskih etiketa, od malih vinara do prestižnih kuća, dostupnih po čaši, butelji ili kroz tailor-made pairing. Uz podršku Dežman Mini Bara i njegovih koktela s potpisom, svaki poslovni ručak lako prerasta u doživljaj.
jagatic.sanja@gmail.com
U sklopu Bistroa nalazi se i privatna terasa, skrivena iza zelenila i odvojena od glavne Dežmanove scene. Tamo dan može započeti doručkom ili sastankom, a završiti čašom vina nakon uspješnog dogovora – u ritmu koji je istodobno profesionalan i opušten.
jagatic.sanja@gmail.com
Dežman Bistro tako zaokružuje desetljeće jedne zagrebačke priče o stilu, jednostavnosti i postojanosti. Od bara koji je postao kultno okupljalište, preko mini bara koji je definirao novu koktel scenu, do bistroa koji otvara vrata poslovnim i privatnim susretima nove generacije, Dežman ostaje ono što je oduvijek bio: mjesto gdje se Zagreb osjeća kao doma.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Britanski PR stručnjak tvrdi da su Harryjeve šale i medijski nastupi postali neučinkoviti te znak gubitka identiteta nakon odlaska iz kraljevske obitelji.
Glumac otkriva kako je politički govor o Tibetu doveo do dvadesetogodišnje zabrane prisustvovanja Oscaru i zašto nikada nije požalio što ga je izrekao.