Raskošna svjetlucava haljina princeze Diane prodana za nevjerojatan iznos

Haljinu od baršuna u stilu osamdesetih, sa suknjom od tafete i velikom mašnom, princeza Diana nosila je na balu u Firenci gdje se pojavila sa suprugom Charlesom.

20 prosinca 2023

haljina princeze Diane PROFIMEDIA
HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Večernja haljina princeze Diane koju je nosila 1985. godine prodana je na aukciji u Hollywoodu za gotovo 1,15 milijuna dolara što je čak 11 puta više od više od procijenjene cijene i rekord za bilo koju od njezinih dosad prodanih od haljina.

haljina princeze Diane

Evo što sve znamo o toj haljini…

Rekordna haljina princeze Diane: tko ju je dizajnirao i gdje ju je nosila?

Baršunasta, crno-plava večernja haljina u popularnom kroju osamdesetih, očarala je žene diljem svijeta kad su se u novinama 1985. godine pojavile fotografije lijepe tadašnje supruge princa Charlesa na večeri u Palazzo Vecchio u Firenci. Princeza Diana za svojeg je života očaravala svojom elegancijom i besprijekornim smislom za modu, kao i profinjenim kretnjama i dobrotom zbog čega su je zvali Kraljica srdaca.

haljina princeze Diane

Nakon gala večere u Firenci 1985. godine, princeza Diana istu je haljinu nosila i godinu kasnije, tijekom pojavljivanja u Vancouveru.

PROČITAJTE: Frizura princeze Diane bila je savršena pri izlasku iz helikoptera zahvaljujući posebnom spreju

Haljina s pojastučenim ramenima i izvezenim zvjezdicama na crnom baršunu dizajn je marokansko-britanskog modnog dizajnera Jacquesa Azaguryja.

U Hollywoodu je prodana je na aukciji Julien’s Auctions za ukupno 1.148.080 dolara, a očekivalo se da će biti prodana za 100.000 dolara.

Ova haljina princeze Diane nadmašila je sve prethodne aukcije

Prethodna rekorderka među haljinama princeze Diane bila je baršunasta haljina Victora Edelsteina iz 1991. koja je u siječnju 2023. godine dostigla cijenu od 604.800 dolara.

Crno-plava haljina nadmašila je čak i legendarni Dianin pulover s crnom ovcom, koji je prodan za vrtoglav iznos od 1.14 milijuna dolara.

druge vijesti