HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Kraljica srdaca, lady Diana, uvijek je bila pomno dotjerana i nevjerojatno elegantna, čak i za pojmove britanske kraljevske obitelji. Chic princeza bila je posebno ponosna na svoju frizuru koja joj je bila svojevrsni zaštitni znak, a koja se s godinama tek malo mijenjala po pitanju duljine i trendi načina šišanja. Frizura princeze Diane morala je uvijek biti svježe isfrizirana i postojana, a u tome joj je pomogao poseban sprej izrađen samo za nju.

Frizura princeze Diane

Naime, princeza Diana od kozmetičke kemičarke Sheree Ladove Funsch zatražila je da za nju izradi posebnu formulu zbog koje će njezina frizura uvijek ostati netaknuta, pa i pri izlasku iz helikoptera.

Frizura princeze Diane trebala je odoljeti svim uvjetima

Bila kiša ili snijeg, gotovo da ne postoji fotografija na kojoj princeza Diana ima lošu frizuru, a ona se sama potrudila da bude tako.

Nakon nekoliko neugodnih situacija na početku braka s princom Charlesom, u kojima je njezina kosa poletjela u zrak prilikom ulaska u helikopter, što su britanski fotografi s veseljem zabilježili i objavili, princeza Diana potrudila se da se takve situacije više nikada ne dogode.

Frizura princeze Diane

Danas 57-godišnja Sheree Ladove Funsch, osnivačica beauty brenda LaDove Inc., koja je godinama surađivala s Dianom, prisjetila se najneobičnijeg zahtjeva koji je pred nju stavila obožavana princeza.

“Blisko sam surađivala s njom i njezinim frizerom Samom McKnightom”, govori Sheree Ladove Funsch, koja je bila u svojim ranim dvadesetima kada je dobila poziv da osmisli posebnu formulu koja bi Diani pomogla da izbjegne “helikoptersku frizuru” prilikom putovanja.

PROČITAJTE: Prva ljubav kralja Charlesa – tko je Amanda Knatchbull, prva žena koju je zaprosio?

“Kad bi sišla s helikoptera, propeler se vrtio, a kosa bi joj se razletjela na sve strane”, objašnjava ona. “Dakle, njezina prekrasna frizura u trenu bi izgledala potpuno ludo”.

Zato je krenula izrada posebnog spreja koji je kosu trebao učvrstiti jako, ali istovremeno ne prejako.

Frizura princeze Diane

Kemičarka se namučila kako bi izradila formulu zbog koje je frizura princeze Diane uvijek izgledala glamurozno

“Nije željela ništa zbog čega bi joj kosa izgledala slijepljeno, jer je bila tako mlada i tako lijepa”, otkriva Sheree Ladove Funsch . “Nije željela… frizuru poput šljema.”

Proces je trajao dugo, a Sheree je istraživala mnoge sastojke te napokon pronašla gumu dobivenu od posebnog drveta koja je poslužila kao tajni sastojak.

Frizura princeze Diane

No tu nije bio kraj frizerskim vratolomijama – princeza Diana trebala je i lak za frizuru na kojoj nosi tijaru pa je dobila još jedan, drugačiji sprej.

“Postojale su dvije verzije. Postojao je ‘helikopter’, a zatim verzija s dijamantima. Jer kada bi nosila tijaru, nosila je milijune i milijune funti na glavi”, zato je trebala sprej koji drži frizuru, ali ne ostavlja otiske na dijamantima.

Frizura princeze Diane

druge vijesti