HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Mobiteli i internet potpuno su promijenili način na koji komuniciramo. U mnogim stvarima su nam olakšali život, ali u nekima su ga i pokvarili.

Jedna od negativnih posljedica tehnologije je pad razine pismenosti, koji se najviše očituje u sve većem korištenju kratica, stranih riječi i emojija umjesto punih rečenica. Posebno je to očito kod najmlađih generacija.

Izražavanje je bitno, a to zna iz kazalište Mala scena

Protiv ove negativne pojave odlučila se boriti glumica i umjetnička redateljica kazališta Mala scena Buga Marija Šimić. U tom cijenjenom kazalištu namijenjenom djeci tijekom ljeta održavat će se radionice izražavanja.

Buga je sve objasnila u svome videu, uz koji je napisala: „Izražavamo se kraticama, šaljemo gifove i emojie. I, da, prilično je jasno što želim reći uz samo poneku sličicu. Ali govor, pisanje – fine vještine – činit će sve veću razliku. I baš zato nudimo Kreativne ljetne radionice. Kako bi s djecom radili na presudnim stvarima. Radimo u malim grupama gdje će svako dijete biti viđeno i saslušano. Radionice su dostupne u tri ljetna termina, a sve informacije dostupne su na našoj web stranici“.

Kazalište Mala scena održavat će ljetne radionice za djecu

Buga je u videu objasnila da je izražavanje i dalje bitno, unatoč tome što mlađe generacije sve više pokušavaju izbjeći prilike u kojima se moraju verbalno izražavati. Umjesto toga radije prebacuju komunikaciju u poruke.

U sklopu ovih radionica s djecom će raditi profesionalni glumci, ali i plesači i lutkari, koji će ih učiti kako koristiti i osvijestiti svoje tijelo u prostoru. Radionice su predviđene za djecu od 4 do 7 te od 7 do 10 godina.

druge vijesti