HELLO
Stipe Vukšić

Simpsoni su odgovorni za brojne bezvremenske memeove, nezaboravne citate i kultne likove, ali također su poznati i po predviđanju budućnosti.

Posljednje točno predviđanje povezano je s jednom epizodom starom skoro 30 godina.

Još u svibnju 1996. emitirana je epizoda ‘Homerpalooza‘, u kojoj je Homer pokušao postati karnevalski radnik na glazbenom festivalu kako bi impresionirao Barta i Lisu.

Epizoda je sadržavala gostovanja brojnih poznatih glazbenika, među njima i pojavljivanje članova hip hop grupe Cypress Hill koju čine B-Real, Sen Dog i Eric Bobo.

Simpsoni su prije 28 godina predvidjeli nevjerojatnu glazbenu suradnju

U sceni voditelj u backstageu hoda s grupom momaka u smokinzima koji grčevito drže klasične instrumente i vikne: “Halo bendovi, tko svira s Londonskim simfonijskim orkestrom?”

Ma dajte ljudi, netko je naručio Londonski simfonijski orkestar… možda dok je bio napušen“, šali se. “Cypress Hill, gledam u vašem smjeru.”

Glazbenici zatim kratko porazgovaraju među sobom prije nego što priznaju da ‘misle’ da su možda to bili oni i pitaju znaju li njihov hit, ‘Insane in the Brain’.

Suradnja koju su predvidjeli Simpsoni dogodit će se u srpnju

Nevjerojatna kombinacija odlučila je ‘pokušati’, a zatim zajedno izvesti nevjerojatnu verziju pjesme, što Marge odobrava i priznaje: “Ovo mi se sviđa!”

Sada, 28 godina kasnije, bizarno predviđanje se obistinilo – Cypress Hill je najavio da će nastupiti s Londonskim simfonijskim orkestrom u Royal Albert Hallu 10. srpnja ove godine.

cypress hill

Bend Cypress Hill dobio je zvijezdu na Stazi slavnih 2019.FOTO: PROFIMEDIA

Bend je rekao: “Oduševljeni smo što ćemo nastupati s Londonskim simfonijskim orkestrom u tako prestižnoj dvorani kao što je Royal Albert Hall. To je ostvarenje sna, suradnja koju su samo Simpsoni mogli predvidjeti.”

Ravnateljica orkestra, Kathryn McDowell, dodala je: “Nakon godina zadirkivanja na društvenim mrežama, mnogi fanovi su počeli vjerovati da bi to bio samo pusti san – ali LSO je presretan što se konačno može pridružiti Cypress Hillu na pozornici i veselimo se stvaranju nezaboravnog glazbenog trenutka!“

druge vijesti