HELLO
Domagoj Kukec

Tata Simpson iz crtića Simpsoni (eng. The Simpsons) i dalje će biti agresivan prema svom sinu, rekao je za PEOPLE koautor i producent James L. Brooks.

Homer Simpson, koji je često davio sina Barta u dugotrajnoj animiranoj seriji na Foxu, činilo se da će promijeniti svoje postupke u epizodi “McMansion & Wife”, koja je nedavno emitirana.

Homer (Dan Castellaneta) upoznao je svog novog susjeda Thayera (Hank Azaria), koji je primijetio da Homer ima “prilično čvrst stisak” kad su se rukovali.

“Vidiš, Marge, gušenje dječaka se isplatilo”, našalio se Homer sa svojom suprugom Marge (Julie Kavner). “Samo se šalim. To više ne radim.” S osmijehom je dodao: “Vremena su se promijenila.”

Možda i nisu. Upitan o toj epizodi, Brooks je rekao PEOPLE-u: “Nemojte niti na trenutak pomisliti da mijenjamo bilo što.”

PROČITAJTE: Otkriveni mučni detalji iz knjige Megan Fox koji lede krv u žilama!

Brooks je zatim pokazao ilustraciju Homera koji guši Barta, koji drži pametni telefon s natpisom “Simpsoni: Nema više gušenja”.

“Ništa nećemo ublažiti. Ništa, ništa, ništa”, nastavlja Brooks. “Nastavit će ga daviti – ako želite koristiti taj grozan izraz. Njegov otac će ga nastaviti voljeti na svoj specifičan način.”

Unatoč Brooksovoj izjavi, Homer zapravo nije davio Barta (Nancy Cartwright) u posljednje vrijeme. Prema IGN-u, Homer je posljednji put davio Barta na ekranu tijekom 31. sezone emisije, koja se prikazivala od 2019. do 2020. godine. “Simpsoni” se prikazuju na Foxu od 1989. godine.

PROČITAJTE: Killers of the Flower Moon – Najnoviji film Martina Scorsesea temeljen na tragičnoj istinitoj priči

U posljednjim godinama “Simpsoni” su se suočavali s nekim problematičnim karakterizacijama, posebno za indijanskog lika Apua Nahasapeemapetilona (ranije mu je glas dao Azaria) i izazvali kontroverzije zbog prikazivanja negativnih stereotipa. Kontroverzija je potaknula dokumentarni film “Problem s Apuom” iz 2017. godine.

Azaria je odustao od davanja glasa liku 2020. godine, a Apu se od tada pojavljivao u pozadini. “Stvarno nisam znao bolje”, rekao je Azaria na podcastu “Armchair Expert” 2021. godine.

“Nisam razmišljao o tome. Nisam bio svjestan koliko prednosti sam dobio u ovoj zemlji kao bijelo dijete iz Queensa. Samo zato što su postojale dobre namjere, ne znači da nisu postojale stvarne negativne posljedice vezane uz stvar za koju sam odgovoran.”

Godinama je Harry Shearer, koji je bijelac, davao glas liku dr. Hibberta, koji je crnac. 2021. godine, Shearera je zamijenio Kevin Michael Richardson.